U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Pensioen spekt bedrijfsleven met 6,5 miljard
ROTTERDAM, 13 AUG. Het Nederlandse bedrijfsleven heeft vorig jaar meer dan 6,5 miljard gulden direct en indirect voordeel gehad dankzij de hoge rendementen van zijn pensioenfondsen, die officieel zijn afgescheiden van het ondernemingsbeleid.

Roepia valt sterk terug na geweld Ambon
JAKARTA, 13 AUG. Bloedig geweld tussen christenen en moslims in Ambon, een bankschandaal en politieke moddergevechten hebben de afgelopen dagen geleid tot de grootste val van de nationale munt sinds maanden. Het slinkend vertrouwen in de economie van Indonesië werd weerspiegeld door een terugval van de roepia in drie dagen tijd van omstreeks 7.000 voor de dollar naar 8.000, een verlies van 12 procent.

Graf (30) stopt met tennissen
ROTTERDAM, 13 AUG. Steffi Graf beëindigt met onmiddellijke ingang haar carrière. De meest succesvolle tennisster aller tijden heeft dit vanmorgen bekendgemaakt in haar woonplaats Heidelberg. De 30- jarige Duitse kondigde eerder dit jaar al aan dat ze volgend jaar niet meer zou terugkeren op Roland Garros en Wimbledon. Twee maanden geleden, op het gravel van Parijs, won ze haar 22ste grandslamtitel.

Milosevic stuurt gematigden weg
BELGRADO, 13 AUG. De Joegoslavische president Milosevic heeft gisteren zijn regering gewijzigd. Gematigde socialisten maken plaats voor socialistische hardliners en ultranationalisten.

Eis van 2 en 3 jaar voor bezetting Griekse residentie
DEN HAAG, 13 AUG. De officicier van justitie heeft vandaag voor de rechtbank in Den Haag drie jaar gevangenisstraf geëist tegen een Koerdische verdachte uit Dortmund die leiding zou hebben gegeven aan de bezetting van de Griekse residentie in Den Haag op 16 februari. Tegen vijf andere Koerden eiste het OM gevangenisstraffen van twee jaar.

Londen: aidstest zwangere vrouwen
LONDEN, 13 AUG. Het Britse ministerie van Volksgezondheid wil volgens The Independent voortaan alle zwangere vrouwen de mogelijkheid geven een aidstest te ondergaan. Uit onderzoek blijkt dat het land een van de hoogste percentages HIV-geïnfecteerde zwangere vrouwen van Europa heeft.

KNVB straft 8 jonge voetballers
ROTTERDAM, 13 AUG. De KNVB straft acht jeugdinternationals wegens onbehoorlijk gedrag. Vier spelers maakten zich in juni schuldig aan wangedrag en vernielingen bij een toernooi in Toulon. De andere vier verzuimden zich op tijd af te melden.

Schietpartij in Dordt eist leven
DORDRECHT, 13 AUG. Bij een schietpartij in Dordrecht is vannacht een man om het leven gekomen. Hij stond met mannen te praten in de portiek van een café toen hij vanaf een bromscooter onder vuur werd genomen. De anderen bleven ongedeerd.

Vijf mensen met oogletsel na eclips
ROTTERDAM, 13 AUG. Ten minste vijf mensen blijken in Nederland door het kijken naar de zonsverduistering op woensdag ernstig oogletsel te hebben opgelopen.

Aanslag Kashmir
NEW DELHI, 13 AUG. Bij een aanval van fundamentalisten op Indiase grenstroepen in Kashmir zijn afgelopen nacht twee Indiase soldaten en twee aanvallers om het leven gekomen.


NRC Webpagina's
13 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)