U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Houd de kleintjes weg van de tv'
Het Tijdschrift voor Orthopedagogiek roept, in navolging van de American Academy of Pediatrics (AAP), op tot een televisieverbod voor peuters. "We moeten korte metten maken met de televisie."

Eclips op Internet
De laatste zonsverduistering van het millennium heeft vele websites gegenereerd. Zoekmachine Yahoo! (www.yahoo.com) geeft in de rubriek Full Coverage een overzicht van de belangrijkste eclipssites. De meest complete is van de NASA (eclipse99.nasa.gov). Hier is het mogelijk te 'chatten' over de eclips en vragen te stellen aan deskundigen. De zonsverduistering wordt live uitgezonden.

Philips komt met walkman voor Internetmuziek
Philips lanceert in het eerste kwartaal van volgend jaar een walkman voor muziek die is binnengehaald van Internet. De opkomst van dit nieuwe product, een zogeheten MP3-speler, heeft in het afgelopen jaar gezorgd voor opschudding onder platenmaatschappijen. Die vrezen dat de auteursrechterlijke bescherming van muziek gevaar loopt bij distributie via Internet.

Misselijke mosselen
Op de opnamen van de mosselvisserij en de bereiding van het schelpdier in de pan is niets af te dingen, erkent het Productschap Vis. Dat brengen de makers van het spotje voor Axa Levensverzekeringen allemaal fraai in beeld. Maar het probleem schuilt in de stemmen die we horen.

SBS Broadcasting in min
De lancering van Net 5 heeft het Scandinavische moederbedrijf SBS Broadcasting in de rode cijfers gedrukt. Tegenover een winst van iets meer dan 1 miljoen dollar in het tweede kwartaal van 1998, stelt het bedrijf nu een verlies van 80.000 dollar. De omzet steeg wel met 12 procent tot bijna 110 miljoen dollar (ruim 220 miljoen gulden).

Postzegelverkoop in VS via internet
De posterijen in de Verenigde Staten hebben twee bedrijven toestemming gegeven voor de verkoop van postzegels via internet. Het wordt in de VS de eerste nieuwe vorm van port sinds de komst van de frankeermachine 80 jaar geleden. De twee bedrijven, Stamps.com en E-Stamp, maakten de toestemming gisteren bekend. Bij Stamps.com kunnen de klanten met een normale laser- of inkjetprinter postzegels afdrukken vanaf internet. De dienst van E-Stamp vergt enkele speciale voorzieningen. De Amerikanen kunnen bij E-Stamp al meteen terecht. Stamps.com begint met een proef onder 1.500 klanten in de hoofdstad Washington en de staten Californië en Hawaii. Het bedrijf mag na 12 maanden landelijk zegels gaan verkopen als de test gunstig uitvalt. (KRF, Reuters, ANP)


Waar is de eclips via het web te bekijken en welke Internetveilingen vinden er op het moment plaats? Wat zijn bovendien de beste webcams en discussiefora? De 'Webtimer' biedt een uitstekend overzicht van actuele online evenementen. Omdat het overzicht wordt gemaakt door een Duits bedrijf, hoeft er in tegenstelling tot dergelijke overzeese projecten niet te worden uitgerekend wat de precieze uitzendtijden zijn.

(www.webtimer.de)

NRC Webpagina's
10 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)