U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Benzineprijs stijgt naar record
ROTTERDAM, 10 AUG. De adviesprijs van Shell in Nederland voor de meest getankte benzinesoort, Euro loodvrij, is gisteren omhoog gegaan naar een record van 2,29 gulden per liter. Morgen komt daar nog een verhoging bij, tot 2,32 gulden per liter. Zo'n 75 procent van dat bedrag gaat naar de staat via de accijns op benzine, de btw en de brandstofheffingen.

Kabinet beperkt mogelijkheden spaarhypotheek
DEN HAAG, 10 AUG. Het kabinet beperkt de belastingconstructies die nu op grote schaal worden gebruikt bij spaarhypotheken. Deze op dit moment zeer populaire hypotheek mag voortaan alleen nog worden gebruikt om de eigen woning te financieren.

Asielzoeker verdacht van moord op meisje
LEEUWARDEN, 10 AUG. Een van de twee Iraakse asielzoekers die sinds de moord op Marianne Vaatstra (16) uit Zwaagwesteinde zijn verdwenen uit het asielzoekerscentrum in Kollum, geldt sinds drie weken als verdachte. Justitie heeft een internationaal signaleringsverzoek uitgevaardigd.

Regen doorweekt boeken Boijmans
ROTTERDAM, 10 AUG. Door plotseling noodweer zijn vanmorgen in de kelder van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam duizenden 19de-eeuwse boeken en vroeg-20ste-eeuwse veilingcatalogi ernstig, voor een deel onherstelbaar, beschadigd geraakt.

Rebellen roepen moslimstaat uit
MOSKOU, 10 AUG. Islamitische rebellen in het grensgebied met buurland Tsjetsjenië hebben gisteren de islamitische republiek Dagestan uitgeroepen en opgeroepen tot een jihad (heilige oorlog) waarin de Russen "tot de laatste ongelovige" zullen worden verjaagd.

VN waarschuwen voor hongersnood
ROME, 10 AUG. Zestien landen in Afrika worden bedreigd door acute voedseltekorten. Dat staat in het jaarverslag van de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). De belangrijkste oorzaken van de dreigende hongersnood zijn burgeroorlogen en droogte.

Schietpartij in restaurant
ZALTBOMMEL, 10 AUG. Bij een schietpartij in wegrestaurant De Lucht nabij Zaltbommel zijn gisteravond twee personen zwaargewond geraakt. In het restaurant bevonden zich ongeveer 200 gasten, onder wie veel kinderen.

Patriarch verenigt oppositie Servië
BELGRADO, 10 AUG. Patriarch Pavle, de leider van de Servisch-orthodoxe kerk, heeft het voortouw genomen in het verenigen van de Servische oppositie.


NRC Webpagina's
10 AUGUSTUS 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)