U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   V O O R P A G I N A
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
Portret van de Kennedy Familie

National Archives pagina over JFK

United States Coastguard


John Kennedy Jr. vrijwel zeker dood

Door onze correspondent
WASHINGTON, 19 JULI. Na twee dagen van intensieve zoekacties heeft de Amerikaanse kustwacht gisteravond gezegd dat het vrijwel uitgesloten is dat John F. Kennedy Jr. nog leeft. Ook zijn vrouw en schoonzuster, die met hem in zijn privé-vliegtuigje zaten, zijn zo goed als zeker omgekomen.

John F. Kennedy Jr. (38), de zoon van de in 1963 vermoorde president, was met zijn vrouw Carolyn Bessette Kennedy (33) en haar zuster Lauren Bessette (34) van New Jersey op weg naar het eilandje Martha's Vineyard om daar Lauren af te zetten. Daarna zouden zij doorvliegen naar Hyannis Port, in de staat Massachusetts, om daar de bruiloft van een nicht te vieren.

Aangenomen wordt dat het éénmotorige toestel, met Kennedy als piloot, ten zuidwesten van het eiland in zee is gestort. Een flesje medicijnen met de naam van Carolyn Kennedy en een koffer met de naam van haar zuster zijn op het strand aangespoeld. Ook zijn een wiel en enkele ander vliegtuigonderdelen geborgen. Maar ondanks zoekacties met helikopters, vliegtuigen en schepen heeft men het wrak en de inzittenden nog niet gevonden.

Wel werd één kort signaal opgevangen van een elektronisch noodzendertje, maar onduidelijk is of dat afkomstig was van de verongelukte Piper Saratoga. Over de toedracht van het ongeluk is niets bekend.

De Kennedy-familie was voor het huwelijk van Rory Kennedy, de jongste dochter van Robert en Ethel Kennedy, bijeen in het familieverblijf in Hyannis Port. Daar bleven de Kennedy's het hele weekeinde - in angstige afwachting over nieuws van de drie vermisten.

De bruiloft werd voor onbepaalde tijd uitgesteld. Priesters droegen er zowel zaterdag als zondag een mis op voor Amerika's beroemdste politieke familie. John Kennedy's enige zuster, Caroline Kennedy Schlossberg, was niet in Hyannis Port. Zij keerde van een vakantie in het westen van het land terug naar haar huis op Long Island.

John Kennedy Jr. was oprichter, uitgever en hoofdredacteur van een politiek tijdschrift met de titel George. Maar hij was vooral bekend als de zoon van zijn legendarische ouders, ex-president John F. Kennedy en Jacqueline Kennedy, later Jacqueline Kennedy Onassis, die in 1994 overleed. JFK Jr. was een populaire society-figuur en als sekssymbool een obsessie voor de Amerikaanse roddelpers.

De Amerikaanse televisiestations berichtten het hele weekeinde vrijwel continu over de zoekacties, de mogelijke toedracht en de betekenis van dit zoveelste drama dat de Kennedy's heeft getroffen.

De Amerikaanse president, Bill Clinton, die als jongeman ooit president Kennedy de hand schudde, legde gisteren voor het Witte Huis een korte en sombere verklaring af, waarin hij de Kennedy's prees omdat ze meer dan veertig jaar een inspiratie voor Amerika zijn geweest en het vertrouwen van Amerikanen in de toekomst hebben versterkt.

NRC Webpagina's
19 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )
WNF - Investeerin de natuur
Playboy - Alles wat mannen boeit
Centraal Beheer - Vraag vrijblijven een offerte aan

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)