U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   T E L E V I S I E :

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Aandacht voor de morgen te verwachten uitspraak in het proces tegen Desi Bouterse met de Surinaamse journalist Johnny Kamperveen en oud-president van de Rekenkamer Hans Prade. Ned.2, 18.15-18.43u.

Netwerk. Portretten van twee potentiële bewoners van een bejaardentehuis voor drugsverslaafden in Rotterdam. Zodra een geschikt pand is gevonden, komt er opvang voor ruim zeventig bejaarde drugsverslaafden. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Aandacht voor de uitspraak in de zaak-Bouterse en een gesprek over de vraag wat een veroordeling betekent voor de politieke aspiraties van de oud-legerleider. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

Zoo. De baby van een met uitsterven bedreigde apensoort in de London Zoo is door de moeder verstoten en zal verhongeren als het personeel het niet zal voeden. BBC1, 20.00-20.30u.

Zuflucht Wildnis. In Oeganda bestaat het nog: de illegale handel in baby-chimpansees, waarvoor hele apenfamilies worden afgeslacht. Soms lukt het de politie beslag te leggen op de dieren. Op het eiland Ngambe kunnen de dieren opnieuw leren als chimpansee onder chimpansees te leven. Afl.: Die Schimpansen von Ngamba Island. ARD, 20.15-21.00u.

Zembla. Herhaling van de documentaire uit 1998 met gesprekken met Turkse vrouwen over uithuwelijking en ontvoeringen. Ned.3, 20.50-21.30u.

Het andere gezicht. Portret van de 20-jarige Mike Redman, maker van 'special effects' voor films en reclame. Zo maakte hij de special effects voor de film Jezus is een Palestijn. Vaak lopen droom en werkelijkheid voor hem door elkaar. Ned.1, 21.00-21.25u.

Rare streken. In sommige verslagen maakt de ontdekker van Patagonië, Ferdinand Magelhaes, melding van de grote voetafdrukken die hij er in het zand aantrof. Enorme zee-olifanten leveren hier strijd om een wijfje, de orka's beheersen de Zee van Valdez en pinguïns planten zich hier met duizenden tegelijk voort. Canvas, 21.35-22.30u.

Panorama: Gegijzeld. Slot van een serie over het gijzelaarsdrama van 77 mensen in Beiroet. De poging van de Engelse gezant Terry Waite om met de ontvoerders te gaan praten mislukte en hij werd zelf gegijzeld. De enige die zich om het lot van de gijzelaars bekommerde was de vice-secretaris-generaal van de VN, Giandomenico Picco. Hij speelde een cruciale rol bij de vrijlating van de gijzelaars in 1991. VRT, 22.30-23.24u.

37ø. Steeds meer moeders willen dat hun man thuisblijft om voor de kinderen te zorgen. Er zijn echter nog maar weinig echte huismannen in Duitsland en zelfs zij doen het niet altijd zonder morren. Het grootste probleem is de omgeving, die vaak moeite heeft met het omgekeerde rollenpatroon. ZDF, 22.30-23.00u.

MUZIEK

So kann die Welt nicht bleiben... Portret van de tien jaar geleden overleden dirigent Herbert von Karajan. Onder meer over zijn onkritische houding ten aanzien van het nazi-regime, de spanningen tussen zijn collega dirigent Wilhelm Furtwngler en zijn onenigheid met het Berliner Philharmoniker. ARD, 23.00-23.45u.

North Sea Jazz Festival. Het optreden van de Afrikaanse zanger/saxofonist Femi Kuti met zijn aanstekelijke mengeling van Afrikaanse popmuziek en jazz tijdens het afgelopen jazzfestival in Den Haag. Ned.3, 23.40-0.25u.

AMUSEMENT

Zomerzout. In deze vierde aflevering over mensen met bijzondere interesses gaat het om schoonzwemmen en judo. Ned.1, 22.30-23.01u.

FILM

Prelude to a Kiss (Norman René, 1992, VS). Smakelijke verfilming van Broadwayhit van Craig Lucas. Alec Baldwin ziet de geest van zijn bruid Meg Ryan gestolen worden door een oude man. Echte liefde kent evenwel geen barrières in deze metafysische romance. Net5, 20.30-22.25u., met reclame.

Highlander III (Andrew Morohan, 1994, Canada/Frankrijk/Engeland). Tweede vervolgfilm voert ten derde male, op de automatische piloot, Christophe Lambert ten tonele als onsterfelijke held die, reizend door de tijd, het al even ontsterfelijke Kwaad (Mario von Peebles) bestrijdt. Veel ontploffingen, vonkenregens en gevechten met magische zwaarden. Veronica, 22.10-23.50u., onderbroken door reclame.

Kiss of the Spider Woman (Hector Babenco, 1985, VS/Brazilië). Zie Film-vooraf. Ned.1, 23.01-0.56u.

The Hunted (Jonathan Lawton, 1995, VS). Schaamteloos gewelddadige actiefilm is onbedoelde camp. Christoper Lambert wordt als Newyorkse zakenman in Japan belaagd door gemaskerde ninja-moordenaars. BBC1, 0.05-1.50u.

Cadaveri eccelenti (Francesco Rosi, 1976, Italië/Frankrijk). Meesterlijk gefilmde politieke thriller over een moorddadig gezag dat zijn eigen staatsdienaren liquideert. Lino Ventura onderzoekt de moord op een reeks vooraanstaande rechters in een land dat op Italië lijkt. ARD, 0.50-2.45u., nagesynchroniseerd.

Zwerg Nase (Francesco Stefani, 1952, West-Duitsland). Filmsprookje naar Reinhard Hauff. Betoverde jongen wordt lelijke dwerg. Morgen, ARD, 10.15-11. 30u., zwart-wit.

One Crazy Summer (Savage Steve Holland, 1986, VS). Even kreupele als uitgelaten komedie waarin adolescent tijdens zomervakantie de liefde en projectontwikkelaars leert kennen. Met John Cusack, Demi Moore. Morgen, RTL4, 11.20-13.00u., met reclame.

The Greek Tycoon (J. Lee Thompson, 1978, VS). In zijn onbeschaamdheid amusante boulevardfilm biedt ouderwetse glamour en een gewiekst verdraaide weergave van het leven van Onassis en diens huwelijk met Jacqueline Kennedy. Met Anthony Quinn als Theo Tomasis en Jacqueline Bisset als de jonge presidentsweduwe Liz Cassidy. Morgen, RTL4, 13.00-15.10u., met reclame.

aanbevolen

NRC Webpagina's
15 JULI 1999


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)