U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   S P O R T
Internetgids - Klik hier en profiteer
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S c h a k e l s
Officële Steffi Graf-site

De hele krant op NRC's Webeditie voor het buitenland
(open tot 20 juli)

Steffi Graf stopt op hoogste niveau

Door onze sportredactie
ROTTERDAM, 13 JULI. Tennisster Steffi Graf heeft gisteren officieel haar afscheid van het profcircuit aangekondigd. De 30-jarige Duitse speelster meldde tijdens een persconferentie in New York dat ze aan het eind van het seizoen stopt met tennissen op het hoogste niveau.

Graf, dit jaar winnares van Roland Garros en verliezend finaliste op het gras van Wimbledon, zal eind augustus nog wel deelnemen aan de US Open. Ter voorbereiding op het Amerikaanse grandslam speelt ze dit seizoen in ieder geval nog de toernooien in San Diego, Toronto en New Haven. Graf benadrukte dat haar beslissing niet was ingegeven door blessures of een gebrek aan motivatie. "Ik houd na al die jaren nog steeds van het spelletje. Maar het tennis is te veeleisend geworden", doelde de Duitse op haar drukke reisschema. "Ik ben echter niet van plan te verdwijnen. Na dit seizoen wil ik af en toe spelen in landen waar ik nog nooit ben geweest."

Naast het spelen van demonstratiewedstrijden wil Graf zich vooral richten op het opleiden van jonge talentvolle Duitse speelsters. Dat gaat ze doen via haar eigen bedrijf, Sports Management Company, dat drie jaar geleden is opgericht.

Graf won in haar 17-jarige loopbaan als proftennisspeelster onder meer 22 grandslamtitels en olympisch goud. De voormalige nummer één van de wereld, volgens velen de beste tennisster aller tijden, won alle Grand Slams minimaal vier keer. Een prestatie die nog door niemand is geëvenaard.

Een van haar mooiste overwinningen zou wel eens haar recente titel op Roland Garros kunnen zijn. "Ik had nooit verwacht dat ik in Parijs zo ver zou komen. In één week versloeg ik Davenport, Seles en Hingis, de nummers 1,2 en 3 van de wereld. Voor het toernooi hoopte ik enkel dat ik op tijd in mijn ritme zou kunnen komen voor Wimbledon." Graf zei zich in New York gelukkig te voelen met haar huidige vorm. "Ik ben erg blij dat ik de laatste tijd nog zo goed heb kunnen tennissen, dat ik niet constant geplaagd ben door blessures. Je moet in de sport altijd afscheid nemen op een hoogtepunt.'

NRC Webpagina's
13 JULI 1999



( a d v e r t e n t i e s )
WNF - Investeerin de natuur
Playboy - Alles wat mannen boeit
Centraal Beheer - Vraag vrijblijven een offerte aan

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)