U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gesprek met 'souffleur' van staatsmedia
Rusland heeft de Kosovo-crisis met ingehouden woede uitgezeten. Die woede is nog lang niet bekoeld nu de wapens zwijgen. Madeleine Albright? Zij is een geval voor de medische wetenschap. Een gesprek met de man die in Moskou bepaalt hoe de Russische staatsmedia berichten.

Tories boos over nieuwe baas BBC
De Britse Conservatieve Partij heeft woedend gereageerd op de benoeming van Greg Dyke als algemeen directeur van de BBC. Dyke, multimiljonair en directeur van een commercieel televisiestation, zou ongeschikt zijn om een onpartijdige en partijloze Britse publieke omroep te leiden, omdat hij sinds 1994 in totaal 50.000 pond (165.000 gulden) heeft gegeven aan Labour, de partij van premier Blair.

Kabeltelefonie nog onvolwassen
Kabelmaatschappijen dringen aan op handelingsvrijheid op de monopoloïde markt voor doorgifte van tv-programma's. Maar op de telecommunicatiemarkt, sinds twee jaar geliberaliseerd, maakt diezelfde branche nog maar mondjesmaat gebruik van de geboden kansen.

KPN Telecom voert spoedig gedragscode in
KPN Telecom komt nog deze zomer met een gedragscode waarin het onder meer vastlegt hoe zijn personeel dient om te gaan met zakelijke contacten in het buitenland.

Directeur van Telfort stapt op
K. van der Meulen vertrekt eind volgende maand als algemeen directeur van telecombedrijf Telfort, een gezamenlijke onderneming van British Telecom (BT) en de Nederlandse Spoorwegen. Operationeel directeur Tim Smart volgt hem op.

Messias tussen de aliens
De laatste paar jaar hebben pc-bezitters het moeten doen met af en toe een achterhaald avonturenspel, terwijl actiespellen als Quake, Tomb Raider en Command & Conquer monsterhits werden. Met de komst van Outcast keert het tij gelukkig weer.

Publieke omroepen houden hun vaste tv-net
De publieke omroepen behouden toch hun vaste televisienet. Het oorspronkelijke plan van staatssecretaris Van der Ploeg (Media) om elke omroep op drie zenders te laten uitzenden is grotendeels van de baan. Dit blijkt uit het gewijzigde voorstel voor de Concessiewet Landelijke Publieke Omroep van Van der Ploeg dat vandaag in de ministerraad besproken zou worden. De omroepen krijgen een 'thuisnet' waarop tussen vier uur 's middags en middernacht minimaal de helft van de programma's van die omroepvereniging te zien is.

Intel neemt belang in World Online
Het Amerikaanse Intel, de grootste fabrikant van computerchips ter wereld, neemt een belang in World Online International (WOL), de in Vianen gevestigde aanbieder van Internetdiensten. Dat hebben de bedrijven gisteren bekendgemaakt. Hoe groot het belang wordt en welk bedrag met de investering is gemoeid, is niet meegedeeld. Intel zal daarover vermoedelijk vandaag bijzonderheden geven op een al eerder aangekondigde persconferentie van topman Craig Barrett in Amsterdam. (ANP)

Compaq wil Altavista aan CMGI verkopen
Het Amerikaanse computerconcern Compaq is in gesprek met de investeringsmaatschappij CMGI over de verkoop van dochterbedrijf Altavista, de fabrikant van de gelijknamige internetzoekmachine. Compaq wilde vorig jaar het bedrijf nog naar de beurs brengen. Het concern kreeg Altavista in handen na de overneming van Digital Equipment. CMGI investeert vooral in internetbedrijven. Het heeft onder meer een groot belang in de zoekmachine Lycos. (ANP)


Aanstaande zondag wordt in het Haagse Zuiderpark voor de negentiende keer het Parkpop-festival gehouden. De website van het festival navigeert soms wat moeilijk - je kunt niet vanaf elke plek terug naar waar je vandaan kwam - maar is wel erg compleet. Niet alleen het festivalprogramma van dit jaar staat erop, maar ook de programma's van alle eerdere festivals. Zelfs de prijslijst van verkrijgbare etenswaren is alvast te lezen.

(www.parkpop.nl)

NRC Webpagina's
25 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)