U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Latijns-Amerikaanse muziek. Slot van de serie behandelt de muziek in de Andeslanden Peru, Bolivia, Ecuador, Chili en Colombia. Muziekantropoloog Elisabeth den Otter geeft uitleg. Radio 5, 15.30-16.00u.

Weekendcafé. Onder anderen cabaretier Rob Kamphues over zijn toekomstplannen, filmer Peter Delpeut over zijn film Diva Dolorosa en Kees 't Hart over zijn boek De Revue. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot-live. Componist Harry Bannink laat o.a. nummers horen van het Rosenberg Trio, Cor Bakker, Jules de Corte, Jasperina de Jong en Willem Nijholt. Radio 2, 22.02-24.00u.

Midzomernachtconcert. Rechtstreekse uitzending van het eerste van drie openluchtconcerten door het Nederlands Blazers Ensemble in de tuin van kasteel Groeneveld in Baarn. Uitgevoerd wordt Mozarts befaamde serenade in Bes, beter bekend als de Gran Partita met wellicht het mooiste adagio ooit geschreven. Radio 4, 0.02-1.00u.

Easy listening. Count Basie met Beatle bewerkingen, Sarah Vaughan in filmsongs van Henry Mancini, de acteur Mandy Patinkin met songs van Joodse componisten, jaren vijftig close harmony van The Hi-Lo's en de vergeten zangeres Gloria Lynne. Radio 1 & 2, 0.02- 1.00u.

ZONDAG

Vroege vogels. Milieuminister Jan Pronk, natuurmonumenten-voorzitter Herman Wijffels en Wereld Natuurfonds- voorzitter Hans Voortman kijken naar de toekomstige inrichting van Nederland in de 21ste eeuw. De uitzending komt live uit kasteel Groeneveld in Baarn. Radio 1, 8.08-10.00u.

Radio 1-journaal. Demissionair premier van België Jean-Luc Dehaene praat over de gifkippen en de politieke crisis in België. Verder de nieuwe minister van Landbouw Laurens Jan Brinkhorst over de grenzen aan het Poldermodel, de overlegcultuur, de reorganisatie op het departement en de positie van D66. Radio 1, 12.30-13.00u. & 13.30- 14.00u.

Weekendcafé. Discussie over kinderfilms en kinderacteurs met onder anderen de regisseurs Maria Peters en Esmee Lammers, kinderbegeleidster Mariëtte van Eijkenburg en acteur Nick Majoor. Radio 2, 16.02-18.00u.

Siegfried. Rechtstreeks uit het Muziektheater in Amsterdam Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner. Met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en tenor Heinz Kruse als Siegfried. Radio 4, 17.15-23.00u.

Volgspot. Acteur Olaf Malmberg praat over zijn titelrol in het toneelstuk Peer Gynt van Henrik Ibsen door het Theater van het Oosten. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Ophef & Vertier. De laatste live-uitzending van dit seizoen komt rechtstreeks van De Parade op het Museumparkterrein in Rotterdam. Met o.a. als gasten comédienne Loes Luca, acteur Peter Blok, choreograaf Thom Stuart, tentoonstellingmaker Wim van Sinderen, schrijver Karel Eykman en dichteres Jana Beranová. Radio 5, 14.02-16.00u.

Radio uit. Gesprek met architect Cees Dam die bekend werd door zijn ontwerpen voor de Amsterdamse Stopera, een woontoren bij de Scheveningse boulevard en het belastingkantoor op de Kop van Zuid in Rotterdam. Radio 5, 17.02-17.50u.

NRC Webpagina's
19 JUNI 1999


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)