U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kok wil Bolkestein in Brussel
DEN HAAG, 19 JUNI. Het kabinet heeft gisteren de voormalige politieke leider van de VVD Frits Bolkestein (66) voorgedragen voor het lidmaatschap van de Europese Commissie in Brussel. "Ik ben er van overtuigd dat hij een heel goede commissaris zal zijn", aldus premier Kok gisteren op zijn wekelijkse persconferentie.

Vet in voer was Nederlands
ROTTERDAM, 19 JUNI. De met dioxinen vervuilde grondstoffen van veevoederfabrikant Hendrix UTD in Boxmeer zijn geleverd door Belgische en Nederlandse vetsmelterijen. Uit voorlopige analyseresultaten blijkt dat de partij met de hoogste concentraties dioxinen afkomstig is van Noba Vetveredeling in het Noord-Hollandse Lijnden.

Twee doden bij schietpartijen Utrecht
UTRECHT, 19 JUNI. Bij twee schietpartijen in Utrecht zijn vannacht twee doden gevallen. Rond half twee raakte een man in een café aan de Bemuurde Weerd zo zwaar gewond dat hij later overleed. Rond vier uur werd een man neergeschoten vanuit een café aan de Nobelstraat. Politiemannen hoorden het schot en zagen het slachtoffer op straat in elkaar zakken. De schutter vluchtte, ondanks een bevel zich over te geven en een schot van een politieman. Hij werd korte tijd later, lichtgewond, aangehouden.

Drugs: arrestaties in Suriname
HAARLEM, 19 JUNI. De Surinaamse politie heeft zes personen gearresteerd die ervan worden verdacht de feitelijke uitvoer van 700 kilo cocaïne via Schiphol te hebben geregeld. Het ging om het grootste transport dat ooit op de luchthaven is onderschept. De verdachten, vier mannen en twee vrouwen, zijn exporteurs van landbouwprodukten.

Museum of Modern Art geeft Malevitsj terug
NEW YORK, 19 JUNI. Het Museum of Modern Art geeft een schilderij van Kazimir Malevitsj terug aan de nazaten van de Russische avant-garde- schilder.

Huis VS verwerpt vuurwapenwet
WASHINGTON, 19 JUNI. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft gisteren een wetsvoorstel verworpen dat de verkoop van vuurwapens op wapenshows aan banden zou leggen.

GGD waarschuwt voor legionellabesmetting
ASSEN, 19 JUNI. Ongeveer 120 mensen in Nederland zijn gisteren door de GGD benaderd, omdat de kans bestaat dat ze zijn besmet met de legionellabacterie. Het gaat om mensen uit diverse gemeenten, die de eerste week van juni hebben overnacht in een hotel in de Belgische Ardennen.


NRC Webpagina's
19 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)