U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Een pijltje bij Breughel
Het educatieve Internetproject Demi Dubbel's Tijdmachine laat kinderen in een bonte virtuele wereld kennismaken met kunstenaars en hun werk. Vorige week is het bekroond met de Twinning Prize.

De fotograaf is niet onschuldig
Seksualiteit met en van kinderen is bijna onverdraaglijk geworden, ook al is de maatschappij tegenwoordig doordrenkt met seks, meent Paul Schnabel.

Metro en Sp!ts komen gelijk
Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 19 JUNI. De gratis krant Metro en concurrent Sp!ts zullen beide vanaf aanstaande maandag op de stations verkrijgbaar zijn. Sp!ts, van de Telegraaf Holding, zou aanvankelijk pas een paar maanden later op de markt komen. Beide kranten worden gefinancierd door adverteerders en brengen kort nieuws die ze betrekken bij persbureaus.

Mannen shoppen op net
Mannen zijn de drijvende kracht achter aankopen via Internet. Van alle mannen in Europa koopt 13 procent wel eens iets via het net. Vrouwen zijn zwaar ondervertegenwoordigd. Niet meer dan 2 procent van hen bestelt digitaal. Shoppen via internet is populair onder mannen omdat het sneller en minder omslachtig is. Bovendien biedt het net producten die voor de groep interessant zijn. Dat blijkt uit een onderzoek dat het Britse bureau The Henley Centre heeft uitgevoerd in opdracht van het automatiseringsbedrijf Cisco Systems.

Nozema verliest monopoliepositie
Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 19 JUNI. Nozema, de beheerder van het Nederlandse publieke zenderpark, verliest zijn monopoliepositie. De wet die Nozema het alleenrecht geeft om het doorzenden van publieke radio- en televisieprogramma's wordt ingetrokken. Het kabinet heeft daar gisteren toe besloten. Staatssecretaris De Vries (Infrastructuur) en haar collega Van der Ploeg (Cultuur) menen dat door de volledige liberalisering van de telecommunicatiemarkt ook op de markt voor etherdistributie concurrentie mogelijk is.


De Britse prins Edward trouwt vanmiddag met Sophie Rhys-Jones en natuurlijk wordt daar ook op Internet aandacht aan besteed. Naast de BBC-site, met onder meer informatie over Sophies jurk (news.bbc.co.uk), heeft ook de Britse nieuwszender ITN een speciale Royalsite (www.itn.co.uk). Via deze site kan de bezoeker met journalist Nicholas Owen over het koninklijk huwelijk praten. Wie Sophie en Edward een 'persoonlijke' gelukwens wil sturen kan dat doen via (www.city2000.com/royal).

NRC Webpagina's
19 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)