U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Dioxinen in Nederlands veevoer
ROTTERDAM, 18 JUNI. In grondstoffen van de Nederlandse diervoederfabrikant Hendrix UTD zijn verhoogde concentraties dioxinen aangetroffen. De vondst is gedaan in vet afkomstig uit België. Honderden tonnen van het besmette vet zijn afgelopen maanden verwerkt in varkensvoer bestemd voor de Nederlandse markt. De dioxinen zijn aangetroffen bij controle van een restpartij van enkele tientallen tonnen die bij Hendrix UTD in Boxmeer is opgeslagen. Hendrix UTD heeft het ministerie van Landbouw eerder deze week zelf op de hoogte gesteld van de dioxinevondst.

SER vernietigend over kabinetsplan
DEN HAAG, 18 JUNI. Het kabinetsplan om de sociale zekerheid te privatiseren en vanachter één loket plaats te laten vinden, leidt tot onduidelijkheid over bevoegdheden en onenigheid over wie verantwoordelijk wordt voor reïntegratie van uitkeringsgerechtigden. Tot die conclusie is de Sociaal Economische Raad (SER) gekomen.

Ernst van Altena (65) overleden
AMSTERDAM, 18 JUNI. De vertaler en dichter Ernst van Altena is gisteravond op 65-jarige leeftijd overleden. Van Altena, die in de jaren zestig bekendheid verwierf met zijn vertalingen van de chansons van Jacques Brel en de sonnetten van Francois Villon, kreeg in 1965 de Nijhoffprijs en in 1997 de vertaalprijs van de Franse gemeenschap in België.

Amsterdam kandidaat voor rekeningrijden
DEN HAAG, 18 JUNI. Amsterdam is de belangrijkste kandidaat voor een proef met rekeningrijden en voor betaalstroken waar automobilisten kunnen kiezen om wel of niet te betalen.

Einstein had erg grote hersenen
ROTTERDAM, 18 JUNI. De natuurkundige en Nobelprijswinnaar Albert Einstein (1879-1955) blijkt een uitzonderlijke vergroting van een bepaald deel van de hersenen te hebben gehad. Het gaat om het voorste deel van de pariëtale (wandbenige) kwabben, die bij Einstein 15 procent groter zijn dan bij een controlegroep.

Ministers D66 tegen boren op wad
DEN HAAG, 18 JUNI. De D66-bewindslieden zijn tegen het houden van proefboringen in de Waddenzee. Ze zouden dit vandaag verklaren in de ministerraad. De PvdA-ministers in het kabinet zijn nog verdeeld over de boringen.

Tien Geboden in klaslokalen VS
WASHINGTON, 18 JUNI Om het geweld onder jongeren te beteugelen, wil het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden scholen toestaan om de Tien Geboden op te hangen in klaslokalen.

NRC Webpagina's
18 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)