U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

PC-fabrikant Compaq ziet fors verlies
Computerfabrikant Compaq verwacht in het tweede kwartaal van dit jaar een verlies van 260 miljoen dollar (555 miljoen gulden). Het verlies vloeit onder meer voort uit de kosten van een grote reorganisatie die Compaq in staat moet stellen meer apparatuur direct aan klanten te verkopen.

Telfort verhoogt prijs mobiel bellen
Telfort verhoogt vanaf 1 juli de prijzen voor mobiel bellen. De gezamenlijke onderneming van de NS en British Telecom acht een tariefsverhoging gerechtvaardigd, omdat het sinds begin mei met gebruikmaking van het netwerk van concurrent Libertel landelijke dekking biedt.

STE: geen aparte regels voor Internet
Voor beleggen via Internet gelden precies dezelfde regels als bij andere manieren om in effecten te handelen. Dit stelt de Stichting Toezicht Effectenverkeer (STE) in een vandaag verschenen beleidsnotitie.

Internet geeft artiest vrijheid
Dankzij Internet hebben artiesten geen platenmaatschappijen meer nodig. Public Enemy, The Artist, Tom Petty en The Offspring bieden hun muziek goedkoper of zelfs gratis aan op het world wide web. De teloorgang van de platenindustrie lijkt daardoor sneller te gaan dan verwacht.

Digitale plakkertjes
Op het Web ben je meestal alleen. Je komt er door het aard van het medium moeilijk in contact met andere mensen, zoals dat bij andere onderdelen van Internet (mail, chat, nieuwsgroepen) gebruikelijk is. Dat is nu voorbij. Een nieuw programma, ThirdVoice geheten, stelt surfers in staat direct met elkaar te praten over zaken die zij op webpagina's aantreffen.

Oor's natte vingers
De elf edities die in de afgelopen 22 jaar verschenen van de Eerste Nederlandse Pop Encyclopedie van het muziekblad Oor nemen bij elkaar zo'n halve boekenplank in beslag.


Vandaag begint in Keulen de G8-topconferentie van staatshoofden en regeringsleiders uit de zeven meest geïndustrialiseerde landen plus Rusland. Het hoofdonderwerp van de top zal Kosovo zijn, maar via de site van de G8 kan gediscussieerd worden over thema's als globalisering, milieu, onderwijs. Daarnaast zijn er interviews met conferentiedeelnemers te zien. De site noemt zich de "largest online class ever offered". (www.g8online.org)

NRC Webpagina's
18 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)