U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Arrestatie wegens racisme op Internet
Internetgebruiker M. van 't N. is gisterochtend in zijn woonplaats Amsterdam gearresteerd op verdenking van antisemitische uitlatingen in discussiegroepen op Internet. Volgens de woordvoerder van het Amsterdamse openbaar ministerie wordt Van 't N. ervan verdacht in 1997 strafbare uitspraken over joden te hebben gedaan op Internet.

Getuigen Microsoft verstrikt in zichzelf
Voor Microsoft lijkt er geen redden meer aan in het anti- mededingingsproces. De softwaregigant maakt een armzalige indruk met getuigen die zichzelf tegenspreken. Gisteren was het weer een topdag voor overheidsadvocaat David Boies. "Ik werk voor mijn plezier."

Bellen naar zaktelefoon goedkoper
KPN verlaagt de tarieven voor het overdag bellen van een vast naar een mobiel toestel van 90 cent naar 75 cent per minuut. Telecomtoezichthouder Opta vindt de tariefsverlaging onvoldoende. Dat is vanmorgen bekendgemaakt.

Banken kunnen koersval van Libertel niet stoppen
Het bankensyndicaat dat Libertel (mobiele telefonie) naar de beurs heeft gebracht slaagt er niet in om, via aankopen, de koers overeind te houden. Het fonds daalde gisteren 5 procent tot 19,95 euro en noteerde vandaag tegen het middaguur nog eens 30 eurocent lager.

Overpeinzingen bij het biljart
De wekelijkse biljartpartij in de soos werd niet alleen versjteerd omdat tijdens een feestje water op het laken terecht was gekomen maar ook omdat de deelneemsters, allen politiek angehaucht, met angst en beven het Kamerdebat over de aanleg van de Noord-Zuidlijn (ruim 2 miljard gulden) tegemoet zien - de metroverbinding tussen Amsterdam- Noord en het World Trade Centre in Amsterdam-Zuid.

Veilingen op Internet
Veilinghuis Sotheby's en internetwinkel Amazon.com gaan samen veilingen organiseren op Internet. Dat hebben de twee bedrijven gisteren bekendgemaakt. Ze beginnen in september met het online aanbieden van zeldzame baseballplaatjes. Later zullen ook munten, postzegels en andere voorwerpen worden aangeboden via de website sothe-bys.Amazon.Com. Kunst en antiek verkoopt Sotheby's op een eigen website.

Siemens met Fujitsu
Het Duitse elektronicaconcern Siemens richt samen met zijn Japanse branchegenoot Fujitsu een joint venture op voor de productie van personal computers. Volgens Siemens wordt het hoofdkantoor van het gezamenlijke bedrijf, dat de naam Fujitsu Siemens Computers krijgt, mogelijk gevestigd in Nederland. De joint venture, waarin de twee elk een belang van 50 procent krijgen, wordt na het Amerikaanse Compaq de grootste in Europa.


Ondanks zijn ziekte, heeft de paus gisteren wel zijn geboorteplaats in Polen bezocht. Bij het vaticaan (www.vatican.va) is geen nieuws over de gezondheid van Johannes II te vinden, maar in de sectie die CNN aan de paus wijdt wel. Daar worden ook de mogelijke opvolgers van de kerkelijk leider op een rij gezet. Het leven van de paus kan in zowel tekst, als foto's als bewegende beelden bekeken worden.
(www.cnn.com/SPECIALS/1999/pope)

NRC Webpagina's
17 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)