U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kamer tegen boren Waddenzee
DEN HAAG, 17 JUNI. Het CDA heeft zich tegen proefboringen op de Waddenzee verklaard, waardoor er nu een zeer ruime meerderheid tegen zulke boringen bestaat in de Tweede Kamer. In de marge van de ministerraad zal morgen naar verwachting een compromisvoorstel van minister Jorritsma (Economische Zaken) worden besproken, dat juist wel voorziet in ten minste één proefboring.

Pronk ontkent besluit Maasvlakte
DEN HAAG, 17 JUNI. Minister Pronk (VROM) heeft gisteren tegengesproken dat het kabinet afgelopen vrijdag al besloten zou hebben dat er een Tweede Maasvlakte moet komen. Tijdens de ministerraad van afgelopen vrijdag is volgens hem slechts afgesproken op twee momenten in de toekomst te bezien of er behoefte is aan zo'n Tweede Maasvlakte in de zee bij Europoort.

Kip in Nederland besmet
ROTTERDAM, 17 JUNI. Een deel van de levende kippen die de eerste helft van dit jaar vanuit België naar Nederland zijn vervoerd, was zeer waarschijnlijk besmet met dioxinen. In die periode zijn miljoenen Belgische kippen geïmporteerd; hoeveel daarvan besmet zijn is niet vast te stellen.

Al Gore stelt zich kandidaat voor presidentschap VS
WASHINGTON, 17 JUNI. De Amerikaanse vice-president Al Gore heeft zich gisteren officieel kandidaat gesteld voor de opvolging van Bill Clinton. In een toespraak zei Gore (51) dat hij "de crisis in het Amerikaanse gezin" tot hoeksteen van zijn campagne zal maken.

VS wijzigen hun koers jegens Irak
WASHINGTON, 17 JUNI. De Amerikaanse regering maakt zich op voor een koerswijziging in haar Irak-politiek. Voor het eerst staat Washington positief tegenover een voorstel om de economische sancties tegen Bagdad gedeeltelijk op te schorten, als Irak bereid is om vragen over zijn wapens voor massavernietiging te beantwoorden.

Ruzie in PvdA over aftrek hypotheekrente
DEN HAAG, 17 JUNI. Binnen de Partij van de Arbeid is opnieuw een conflict ontstaan over de hypotheekrenteaftrek. Aanleiding is een stuk waarin de hypotheekrenteaftrek opnieuw ter discussie wordt gesteld.

Arrestatie wegens racisme op Internet
ROTTERDAM, 17 JUNI. Internetgebruiker M. van 't N. is gisterochtend in zijn woonplaats Amsterdam gearresteerd op verdenking van antisemitische uitlatingen in discussiegroepen op Internet.

Suriname: nieuw protest op komst
PARAMARIBO, 17 JUNI. Vakbondsleider Fred Derby heeft gisteren aangekondigd dat de protesten tegen president Wijdenbosch volgende week worden hervat.

Berenschot verkoopt aandelen aan personeel
UTRECHT, 17 JUNI. Adviesbureau Berenschot heeft zijn aandelen verkocht aan de werknemers. Die hebben nu allemaal voordeel bij de groei van het bedrijf.

NRC Webpagina's
17 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)