U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Gebruikers Internet bespioneerd
De Amerikaanse inlichtingendienst National Security Agency (NSA) bespioneert Internetgebruikers en bedrijven via veelgebruikte computerprogramma's als Lotus Notes en de browsers Explorer en Netscape.

Merrill Lynch gaat handelen via Internet
Merrill Lynch, de grootste zakenbank van Amerika, gaat vanaf juli haar diensten aanbieden via Internet. Dat heeft het bedrijf gisteren bekend gemaakt. Merrill Lynch gaat samenwerken met de grootste Internet-effectenmakelaar Schwab.

Propaganda gecensureerd
Toch is het een merkwaardige gedachte: generaals en politici die U en mij en de Serviërs voorschrijven dat we niet meer via de satelliet naar de Servische staatstelevisie mogen kijken. Tot nu toe was dat mogelijk via een van de satellieten van Eutelsat - een Europees consortium van staten, die hun aandelen in dit veertien, en in de toekomst negentien satellieten tellende bedrijf meestal door hun PTT's laten beheren.


Vandaag worden in Zuid-Afrika verkiezingen gehouden. Via de zeer informatieve website van de Zuidafrikaanse webprovider South African Web (www.saweb.co.za/election) zijn de laatste nieuwtjes, uitgebreide informatie over de partijen en de Zuidafrikaanse grondwet te vinden. Zuidafrikanen die in het buitenland wonen kunnen tevens via deze site hun stem uitbrengen.

NRC Webpagina's
2 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)