U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Joegoslavië verliest zaak bij Gerechtshof
DEN HAAG, 2 JUNI. Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag acht zich niet bevoegd om, op verzoek van Joegoslavië, een einde te maken aan de bombardementen van de NAVO. Joegoslavië deponeerde eind april een aanklacht bij het Hof waarin het de tien NAVO-landen die deelnemen aan de bombardementen afzonderlijk beschuldigt van schending van het handvest van de Verenigde Naties en van het plegen van genocide.

Vredesoproep Öcalan krijgt instemming PKK
ISTANBUL, 2 JUNI. De Koerdische Arbeiders Partij (PKK) steunt de oproep van haar leider, Abdullah Öcalan, om de wapens tegen Turkije neer te leggen. Dat meldt de PKK vanmorgen in een verklaring die aan het pro-Koerdische persbureau DEM werd verspreid.

PvdA wacht met oordeel over Borst
DEN HAAG, 2 JUNI. De PvdA laat nog altijd in het midden of minister Borst (Volksgezondheid) wegens haar rol bij de afwikkeling van de Bijlmerramp moet aftreden. De partij laat haar eindoordeel afhangen van het weerwoord van Borst, dat vanmiddag werd verwacht.

Opnieuw kritiek van Van den Doel
DEN HAAG, 2 JUNI. Het Tweede-Kamerlid Van den Doel (VVD), lid van de enquêtecommissie Vliegramp Bijlmermeer, heeft in een persoonlijke brief aan Kamervoorzitter Van Nieuwenhoven scherpe kritiek geuit op het functioneren van de commissie. Van den Doel wil over de tien punten tellende brief, die hij twee weken geleden heeft verstuurd, verder geen mededelingen doen.

Oppositie Suriname wil interim-leider
PARAMARIBO, 2 JUNI. De oppositie in Suriname stevent af op de aanwijzing van een interim-president die president Wijdenbosch moet gaan vervangen. Gisteren nam een meerderheid van het parlement in Paramaribo een motie van wantrouwen aan tegen Wijdenbosch, om wiens aftreden bijna het gehele land vraagt.

Koers van euro naar dieptepunt
ROTTERDAM, 2 JUNI. De koers van de euro heeft vanochtend het laagste punt in zijn bestaan bereikt op 1,0356 dollar per euro. De euro, op 1 januari dit jaar ingevoerd, staat de laatste tijd onder druk door de trage economische groei in de Europese Unie, met name in Duitsland en Italië.

Moszkowicz zet boycot voort
DEN HAAG, 2 JUNI. Ondanks een nieuw aanbod van de Haagse rechtbank aan advocaat A. Moszkowicz alle verweren in de drugszaak-Bouterse alsnog te zullen behandelen, heeft de raadsman zijn boycot gehandhaafd. De rechtbank oordeelde vanochtend dat de dagvaardingen in orde zijn en dat de strafzaak tegen de voormalige Surinaamse legerleider inhoudelijk kan worden behandeld.

Minister laat NS gang gaan
DEN HAAG, 2 JUNI. Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) kan en zal niet ingrijpen als de Nederlandse Spoorwegen besluiten loketten te sluiten. Dit maakte zij gisteren duidelijk tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer. Netelenbos zei zich niet te willen bemoeien met de bedrijfsvoering van de geprivatiseerde spoorwegen.

Vliegtuig in VS verongelukt
LITTLE ROCK, 2 JUNI. Bij een vliegtuigongeluk in de Amerikaanse staat Arkansas is een onbekend aantal doden gevallen en zijn tientalllen mensen gewond geraakt. Een vliegtuig van American Airlines met 139 passagiers schoof van de landingsbaan in Little Rock en vloog in brand.

Erasmusprijs voor Hans van Manen
AMSTERDAM, 2 JUNI. De Erasmusprijs voor volgend jaar (300.000 gulden) is toegekend aan 'de Dans in Nederland, in de persoon van choreograaf Hans van Manen'. Over de besteding van het geld wordt nog overlegd.

NRC Webpagina's
2 JUNI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)