U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
Internetgids - in een duidelijke en heldere taal
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Afketsen deal Philips reden vertrek Pieper
ROTTERDAM, 29 MEI. Het afketsen van een miljardenovername in de Verenigde Staten is een belangrijke reden voor het plotselinge vertrek van bestuurslid Roel Pieper bij het elektronicaconcern Philips. Dat is vernomen in kringen rond de top van Philips.

Akkoord CAO voor ambtenaren; acties opgeschort
DEN HAAG, 29 MEI. De ambtenarenbonden en de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) hebben gisteravond een akkoord bereikt over een nieuwe CAO voor de 180.000 gemeenteambtenaren. Alle aangekondigde stakingen bij openbaar vervoer en reinigingsdiensten zijn opgeschort.

Waterpolodames verslaan Italië
WINNIPEG, 29 MEI. De Nederlandse vrouwenwaterpoloploeg heeft zich gisteravond in Winnipeg verzekerd van het olympisch startbewijs voor Sydney 2000 door in de halve finale van de World Cup wereldkampioen Italië met 7-4 te verslaan. Gillian van den Berg schreef drie treffers op haar naam.

Poli's voor zieke werknemers
DEN HAAG, 29 MEI. Ziekenhuizen mogen speciale poliklinieken opzetten die zijn bestemd voor de behandeling van zieke werknemers. Minister Borst (Volksgezondheid) en staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) vinden deze vorm van voorrangszorg onder voorwaarden toelaatbaar.

Gif in Belgische kippen en eieren
BRUSSEL, 29 MEI. De Belgische minister van Volksgezondheid heeft de verkoop van kippen en eieren verboden. Reden is dat enige tijd geleden op grote schaal kippen veevoeder met het kankerverwekkende dioxine te eten hebben gekregen. Ook in Nederland kunnen kuikens besmet zijn met het voer.

Arrestatie in zaak-Vaatstra
LEEUWARDEN, 29 MEI. Een 32-jarige inwoner van Zwaagwesteinde is gisteren in zijn woning aangehouden op verdenking van de moord op de zestienjarige Marianne Vaatstra.

Vice-premier van Rusland weer weg
MOSKOU, 29 MEI. De Russische vice- premier en minister van Financiën Michael Zadornov is gisteren ontslagen. Hij was pas drie dagen op zijn post. Zadornov werd slachtoffer van intriges binnen een Kremlin.

'Voor grondoorlog 600 soldaten paraat'
ROTTERDAM, 29 MEI. De militaire planners van SHAPE, het NAVO-hoofdkwartier in Mons, werken zich dezer dagen een slag in de rondte. Afgelopen dinsdag besloten de NAVO- ambassadeurs in Brussel dat KFOR in Macedonië, de strijdmacht die moet gaan toezien op de naleving van een eventueel vredesakkoord in Kosovo, zal worden verdubbeld tot 50.000 man.

NRC Webpagina's
29 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)