U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Psychologie van de angst
"De ideale acteur is er een die niets buitengewoon goed kan, zich natuurlijk gedraagt en het zetten van accenten overlaat aan de camera." Alfred Hitchcock, die dit zei in een interview in 1937, is één van de weinige regisseurs wiens naam doorgaans groter staat afgedrukt op de filmaffiches dan die van de acteurs.


T V   V O O R A F :


Een blikje Flipper
Deze keer twijfelde ik tussen een bespreking van het Eurosongfestival en een documentaire over dolfijnen. Ik koos voor de dolfijnen, omdat je je bij hen tenminste nog kunt afvragen of er echt intelligente boodschappen verborgen zitten in de tonen die zij voortbrengen. Toch komt de enige verstandige uitspraak dit weekeinde van de Nederlandse festivaldeelneemster met haar noodkreet 'Give me one good reason'. Die vraag zal zaterdagavond door miljoenen hoofden spoken als de beelden uit Jeruzalem op ons scherm verschijnen. Why? Pourquoi? Lama?


T V   V O O R A F :


De bevrijding van Israel
Vanavond haalt Ralph Inbar de grootste kijkdichtheid die hij ooit gehad heeft: 250 miljoen mensen, schat hij, kijken vanavond naar het Eurovisie Songfestival in Jeruzalem. Als artistiek directeur bepaalt half-Nederlander, half-Israeli Inbar (60) het 'gezicht' van het Festival - licht, decor, camera-opnames, presentatoren. Mensen noemen hem ineens 'meneer Inbar'. "Onzin. Maar het is leuk voor mijn c.v."


NRC Webpagina's
29 MEI 1999


Videoclip


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)