U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

NAVO-acties vanuit Turkije en Hongarije
WASHINGTON/BELGRADO, 12 MEI. De Verenigde Staten hebben de eis van Rusland en China dat de bombardementen op Joegoslavië worden gestaakt naast zich neergelegd. De NAVO breidt de acties uit door ook aanvallen op Joegoslavië te gaan lanceren vanaf bases in Turkije en Hongarije.

800 man politie bij Kuip
ROTTERDAM, 12 MEI. Bij de finale om de Amstel Cup tussen Ajax en Fortuna Sittard, morgen in de Rotterdamse Kuip, worden meer dan 800 politieagenten ingezet. Dit zegt de Rotterdamse burgemeester Ivo Opstelten vandaag in een vraaggesprek met deze krant. Hij noemt "versterking van de informatiepositie van de politie" de belangrijkste prioriteit na de rellen bij de huldiging van landskampioen Feyenoord op 25 april.

Raad voor de Luchtvaart hekelt Bijlmercommissie
DEN HAAG, 12 MEI. De Raad voor de Luchtvaart vindt dat de parlementaire enquêtecommissie Vliegramp Bijlmermeer uitgegaan is van onjuiste veronderstellingen voor de onderbouwing van een aantal conclusies in haar eindrapport. Dat schrijft de Raad aan de Tweede Kamer.

Half jaar voor piloot VS
CAMP LEJEUNE, 12 MEI. De straaljagerpiloot die vorig jaar in Italië de dood van twintig mensen veroorzaakte door het raken van een kabelbaan, heeft zes maanden gevangenisstraf gekregen en ontslag uit het Amerikaanse leger, omdat hij een videoband met het ongeluk heeft helpen verduisteren.

Bootimmigranten verdronken
MADRID, 12 MEI. Voor de Marokkaanse kust zijn dertien lichamen geborgen van bootimmigranten die een week geleden overboord waren gezet, nadat hun was verteld dat zij zich voor de Spaanse kust bevonden. Inmiddels zijn veertig arrestaties verricht.

Chris Patten naar Brussel
LONDEN, 12 MEI. De Britse regering heeft besloten de Conservatieve politicus Chris Patten voor te dragen als als opvolger van Europees Commissaris Sir Leon Brittan.

KLM staakt ook vervoer vogels
SCHIPHOL, 12 MEI. De KLM staakt het vervoer van alle soorten vogels. Het besluit is genomen nadat gistermorgen op Schiphol 226 zangvogels dood werden aangetroffen in partij uit Mozambique. De KLM vervoerde al geen knaagdieren, reptielen en amfibieën meer.

Le Pen blijft Front National
PARIJS, 12 MEI. Jean-Marie Le Pen houdt het alleenrecht op naam en logo van de partij die hij heeft opgericht, het Front National. Dat heeft een Parijse rechtbank bepaald.

Record winst voor streekvervoerder
ROTTERDAM, 12 MEI. Streekvervoerder VSN heeft de hoogste winst uit zijn geschiedenis gehaald. Het netto resultaat van VSN, in 1990 onstaan uit een bundeling van regionale busbedrijven, kwam in 1998 uit op ruim 68 miljoen.

Winst NOB daalt
ROTTERDAM, 12 MEI. De winst van de NOB, het facilitair bedrijf voor de publieke en commerciële omroep, is in 1998 met 43 procent gedaald tot 17 miljoen gulden. De omzet steeg met 8 procent tot 532 miljoen.

NRC Webpagina's
12 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)