U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Deal tussen USA Networks en Lycos mislukt door lage prijs'

Door onze correspondent
NEW YORK, 11 MEI. De voorgenomen overname van internetbedrijf Lycos door USA Networks dreigt niet doorgaan. Dat hebben bronnen bij Lycos laten weten.

Aandeelhouders van Lycos, die al vanaf het begin gekant waren tegen een samengaan met USA, hebben een zodanige tegenstand weten te mobiliseren dat een meerderheid niet akkoord gaat met de overname. Ze vinden dat USA Networks niet voldoende biedt.

Het bod op Lycos van begin februari was deels een aandelenruil en een fusie van onderdelen. Een prijskaartje hing er niet aan, maar de omzet van het nieuwe bedrijf zou 1,5 miljard dollar zijn en de marktwaarde 18 miljard. Na een verdubbeling van de koers van het aandeel Lycos in de 12 maanden voor het bod kelderde Lycos dertig procent op de dag van het bod, maar herstelde zich later weer.

Aandeelhouders hoopten op hogere bieders en USA Networks hoopte, aldus insiders, op het in elkaar storten van de Internetsector, zodat zijn bod in juli, als Lycos aandeelhouders erover stemmen, nog behoorlijk goed zou lijken. Geen van beide scenario's deed zich voor. De verwachting is nu dat topman Barry Diller van USA Networks zijn bod intrekt.

Een bij de onderhandelingen betrokken functionaris verklaarde tegenover het blad Financial Times dat de deal nog kan doorgaan als er een beter bod komt, maar dat is volgens hem niet waarschijnlijk. De overname zou Diller's Home Shopping Network hebben samengebracht met een van de meest bezochte zoekmachines voor Internet, waardoor meer klanten voor het winkelen via Intenet konden worden getrokken. De aandeelhouders van Lycos zouden 38,5 procent van de nieuwe groep in handen hebben gekregen, maar slechts 10 procent van de stemmen.

NRC Webpagina's
11 MEI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)