U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Overname van bank kost pensioenfondsen 4,5 mld
HEERLEN, 10 MEI. De overname van de Nationale Investeringsbank (NIB) door de pensioenfondsen ABP en PGGM voor 4,5 miljard gulden gaat door. Dit bleek vanmorgen nadat de twee pensioenfondsen hun bod op de NIB hadden verhoogd en de grootaandeelhouders ING, ASR en Fortis, vervolgens akkoord gingen. ABP en PGGM schroefden het bod op met 1,13 euro tot 32,90 euro (72,50 gulden) per aandeel.

Invoering tolwegen gefaseerd
DEN HAAG, 10 MEI. Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) heeft eind vorige week voorgesteld het rekeningrijden in fasen in de Randstad in te voeren, bij voorbeeld eerst in een of twee steden. Ze deed dat in een uitgelekte brief aan haar collega's in het kabinet.

Lager promillage voor nieuwe automobilist
DEN HAAG, 10 MEI. Automobilisten mogen voortaan de eerste vijf jaar dat ze een rijbewijs hebben niet met meer dan 0,2 promille alcohol in hun bloed achter het stuur zitten. Het kabinet heeft hierover overeenstemming bereikt. Na vijf jaar geldt een maximum alcoholpromillage van 0,5.

Heijn verkoopt pand Oibibio
AMSTERDAM, 10 MEI. Spiritueel zakenman Ronald-Jan Heijn heeft zijn café- en zalencentrum Oibibio verkocht aan woningbouwvereniging Het Oosten van de gemeente Amsterdam. Voortaan zal hij het pand 'tegen een vriendelijke prijs' huren. Door de verkoop kan Heijn zijn schuldeisers betalen.

Geen bussen in Dordrecht
DORDRECHT, 10 MEI. Personeel bij het openbaar vervoer in Dordrecht staakt vandaag, omdat er nog geen akkoord is over een nieuwe CAO voor de 180.000 gemeenteambtenaren. In Rotterdam reden bus, tram en metro vandaag niet tussen tien en twee uur.

Weer doden in Oost-Timor
JAKARTA, 10 MEI. Pro-Jakarta milities en aanhangers van onafhankelijkheid zijn vandaag opnieuw slaags geraakt in Dili, de hoofdstad van Oost-Timor. Bij de jongste gevechten zijn zeker twee mensen gedood.

Banenverlies in Duitsland dreigt
BERLIJN, 10 MEI. In Duitsland dreigen 800.000 banen te verdwijnen, omdat de regering-Schröder deeltijdwerk extra belast. Dat staat in een onderzoek van de Duitse Vereniging van Kamers van Koophandel. Het land heeft al 4,5 miljoen werklozen.

Goudprijs daalt
ROTTERDAM, 10 MEI. De prijs van goud is sterk gedaald na de mededeling van de Bank of England, de Britse centrale bank, dat zij ruim de helft van de goudvoorraad wil verkopen.

Voorlezen
AMSTERDAM, 10 MEI. Ouders lezen hun kinderen gemiddeld nog geen kwartier per dag voor. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van de stichting Lezen. Ruim eenderde van de kinderen (tot 12 jaar) krijgt niet regelmatig een verhaaltje voorgelezen.

Banken braken in oorlog kluizen van joden open
AMSTERDAM, 10 MEI. De Nederlandse banken hebben in de Tweede Wereldoorlog de kluizen van duizenden joden opengebroken en henzelf hiervoor de rekening laten betalen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Meldpunt Joodse Oorlogsclaims.

NRC Webpagina's
10 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)