U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A

NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Murdoch aast nu op voetbal in Duitsland
BERLIJN, 10 MEI. Mediagigant Rupert Murdoch is op weg het Duitse televisielandschap ingrijpend te veranderen. De in Australië geboren Murdoch aast op de uitzendrechten van de Duitse voetbalcompetitie.

De groeiende handel op Internet
Cor Molenaar schreef in 1993 een boek over massamarketing waar het woord Internet niet in voorkwam. Maar sindsdien is er het een en ander veranderd, en onlangs is hij benoemd tot bijzonder hoogleraar electronic marketing. Wat valt er volgens hem te verwachten van e- commercie?

Samengeknepen billen
Wat een ergernis, pijn aan de oren. Zelfs voor camp is het niet curieus genoeg. Inderdaad de VPRO lijkt nergens op. Nu weer met de cd Schrijvers zingen waarop Nederlandse auteurs in aanwezigheid van publiek twintig populaire en volgens producent Wim Noordhoek 'hun favoriete' nummers zingen

Handel via Internet neemt toe
Steeds meer Nederlanders maken gebruik van Internet om bestellingen te plaatsen. Ruim 170.000 mensen kochten gedurende twee weken in maart voor een bedrag 63 miljoen gulden producten als boeken, hardware en software. Dat blijkt uit de derde Nationale Internet Monitor, een steekproef onder internetgebruikers gedurende twee weken in maart. (ANP)

Proef 'digitale nummerplaat'
UTRECHT, 10 MEI. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat begint nog dit jaar een proef met een elektronisch kenteken. Het experiment moet uitwijzen of digitale herkenning van auto's een bruikbaar middel is in de strijd tegen fraude met kentekenbewijzen en nummerplaten. Ook wordt onderzocht of het elektronisch kenteken bruikbaar is bij de registratie van rekeningrijders. De ouderwetse nummerplaat zal niet worden vervangen omdat registratie met het blote oog altijd nodig zal blijven. Volgens een woordvoerder van het ministerie zal het nog zeker vijf jaar duren voor de digitale nummerplaat kan worden ingevoerd. (ANP)

Philips koopt bedrijf in VS
Philips heeft zich versterkt op de markt van de spraaktechnologie. Het bedrijf neemt het Amerikaanse Voice Control Systems (VCS) over. Beide partijen bereikten gisteren overeenstemming over de deal. Philips betaalt 4 dollar (ongeveer acht gulden) per aandeel. In totaal is met de transactie ongeveer 59 miljoen dollar (120 miljoen gulden) gemoeid. VCS wordt ondergebracht bij Philips Business Electronics. VCS levert softwareprogramma's op het gebied van spraakherkenning, met name voor telefoons. Het bedrijf is actief in circa dertig landen. (ANP)


Vandaag zijn de eindexamens weer begonnen. Het Landelijk Aktie Komité Scholieren heeft haar landelijke klachtenlijn ook via hun site (www.laks.nl) opengesteld en meldt dagelijks na acht uur 's avonds wat de klachten van de dag waren. Het LAKS geeft ook tips tegen zenuwen, en het rooster van alle examens. De examenuitwerkingen zijn te verkrijgen via www.examen-net.nl, de site van het Jacobuscollege, onderhouden door de Universiteit Twente.

NRC Webpagina's
10 MEI 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)