U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Tema. Over ontspanning in de Tweede Wereldoorlog. Gesprek met Louis de Wijze die enige tijd in Westerbork gevangen zat en speelde in een revue die in het kamp werd opgevoerd. Hij schreef Ontsnapping uit de dodenmars. Radio 5, 14.02-15.00u.

Spektakel. Beeldend kunstenaar Theo Jansen - die beesten maakt van elektriciteitsbuizen - bezoekt het nieuwe Museum voor Actuele Kunst (SMAK) in Gent, waar de Aeromodellor van Panamarenko staat. Ook aandacht voor de 70ste verjaardag van dichteres Ankie Peypers. Radio 5, 17.02-18.00u.

Easy listening. Over de Britse zan ger, acteur, regisseur, song- en musical-schrijver Anthony Newley. Hij overleed in Florida op 67-jarige leeftijd. Hij schreef What Kind Of, Fool Am I (Sammy Davis), Who Can I Turn To? (Tony Bennett) en Goldfinger (Shirley Bassey). Met verder Kenny Rogers over zijn album After Dark, en ac teur Jeremy Irons als zanger. Ra dio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

OVT. Na een historische terugblik van oud-premier Willem Drees op de eerste helft van deze eeuw, een interview met Gerard Aalders over zijn boek Roof, de ontvreemding van joods bezit tijdens WOII. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. De NAVO-onderhandelingen over Kosovo zijn in volle gang. Dick Zandee (Clingendael) legt het een en ander uit. Verder uitgeprocedeerde asielzoekers die eigenlijk niet meer terug willen en Marc Journee die de symbolen van Jung en die van de vrijmetselaars bestudeerde. Radio 5, 13.02-15.00u.

Diskotabel. De pianistes Marja Bon en Tan Crone en componist Roel van Oosten discussiëren o.a. over twee uitvoeringen van het Vijfde Pianoconcert van Beethoven en de nieuwe cd van cellist Yo-Yo Ma en The Amsterdam Baroque Orchestra met werk van J.S. Bach. Radio 4, 16.30- 18.00u.

Weekendcafé. Discussie over verschuiving van cabaret naar rockpodium met o.a. muzikaal leider van Purper Martin van Dijk en de zingende cabaretier Arthur Umbgrove die onlangs op de hitlijsten stond met het nummer Contract. Radio 2, 16.02-18.00u.

Volgspot. Met Johan Hoogeboom over zijn eerste avondvullende voorstelling Schaapskleren. Hij was jarenlang lid van het trio Heren op Zicht en componeerde de muziek van de tv-serie Otje. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

NRC Webpagina's
8 MEI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)