U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

F I L M   V O O R A F :
Mythe op vleugels van tragiek
Stralend, weelderig lachend met rode mond loopt ze door de film heen: Hanna Schygulla in Lili Marleen (1980) van Rainer Werner Fassbinder. Haar ogen houdt ze half geloken, ze heeft de keuze uit een oogverblindende garderobe. In elke scène toveren de visagiste en kapster haar tot een andere vrouw; dan weer met het lange blonde haar royaal vallend, dan strak omhoog gekamd, nu eens streng, dan sensueel. En toch telkens: die mond, die ogen.


T V   V O O R A F :


Goudkust R.I.P.
En het was zo mooi begonnen in 1996. Goudkust, de eigen soap van SBS6. De eerste Nederlandse soap die niet was afgekeken van een buitenlands script. De eerste soap met glamour, een verademing na de bordkartonnen decortjes van Goede Tijden. Goudkust had een echt strand, buiten! En shots van schitterende villa's.


T V   V O O R A F :


Ophef in Londen
Kun je als presentator van een prijzengala zelf genomineerd zijn? Wat te doen als je wint - en dat ten koste van je beste vriend, die ook nog eens de favoriete gast in je eigen genomineerde talkshow is en met wie iedere ontmoeting een feest voor de papparazzi is? Maak je de envelop open en overhandig je jezelf de prijs? Hoe reageer je als die vriend of een ander wint?


NRC Webpagina's
8 MEI 1999


Videoclip

Webwereld


E-mail uit New York

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)