U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Elke week cybergokje staatslot

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 4 MEI. De Staatsloterij wil via internet nog dit jaar wekelijkse loterijen organiseren. Dat zei directeur J. Herberigs gisteren bij de presentatie van het jaarverslag van de Stichting Exploitatie Nederlandse Staatsloterij (SENS).

Eerder had SENS al kenbaar gemaakt in samenwerking met andere loterijen en Holland Casino's een internet-site op te willen zetten om de illegale buitenlandse goksites het hoofd te bieden. Volgens Herberigs biedt internet de mogelijkheid om een groot aantal spelletjes die SENS heeft ontwikkeld, alsnog op de markt te brengen. Zo zou het in de toekomst mogelijk moeten zijn om elke dag een trekking te organiseren. Uit onderzoek blijkt dat vooral voor jonge spelers de tijd tussen deelname en uitbetaling zo kort mogelijk moet zijn.

Volgens Herberigs is het aantal buitenlandse goksites de afgelopen drie jaar gegroeid van 15 naar 350.

Staatssecretaris Cohen (Justitie) zei eind vorig jaar dat hij deze sites zal proberen tegen te houden. Omdat dit nooit helemaal mogelijk is, meent de Staatsloterij dat illegale sites op kwaliteit moeten worden verslagen.

De omzet van de Staatsloterij is vorig jaar, net als in de drie voorgaande jaren, gegroeid en bedraagt nu ruim 1,1 miljard gulden. Deze groei van 9 procent is vooral het resultaat van een stijgend aantal deelnemers dat een abonnement heeft op staatsloten. In 1998 gaf elk huishouden 343 gulden daaraan uit, in 1990 was dat minder dan de helft.

Volgens Herberigs indiceert dit cijfer dat er nog genoeg ruimte is voor een toename van de bestedingen. Hij wees daarbij op het buitenland: "In bijvoorbeeld Spanje geeft elk huishouden 1.500 gulden uit aan loterijen."

NRC Webpagina's
4 MEI 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)