U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Bloedbad na aanval twee leerlingen op school VS
WASHINGTON, 21 APRIL. In een middelbare school in het Amerikaanse plaatsje Littleton, een voorstad van Denver, hebben twee zwaarbewapende scholieren gisteren een bloedbad aangericht waarbij vijftien of zestien doden vielen.

NAVO-bom op partijcentrale in hart Belgrado
BELGRADO, BRUSSEL, 21 APRIL. Bij nieuwe NAVO-bombardementen op doelen in Joegoslavië is vannacht in het centrum van Belgrado het hoofdkwartier van de regerende socialistische partij in brand geschoten.

Nederland plaatst duizend Kosovaren
DEN HAAG, 21 APRIL. Nederland zal in eerste instantie duizend Kosovaarse vluchtelingen uit Macedonië opnemen. Dit heeft staatssecretaris Cohen (Justitie) gisteren bekendgemaakt.

Feyenoord kan zondag toch titel binnenhalen
ROTTERDAM, 21 APRIL. De competitiewedstrijd Feyenoord-NAC gaat toch door. NAC heeft zich neergelegd bij de argumenten van de KNVB om de wedstrijd niet van het programma te halen, zoals de Bredase club had gevraagd. Feyenoord kan zondag de landstitel bemachtigen. De Rotterdammers hebben aan een gelijkspel genoeg.

Akkoord op Oost-Timor
DILI, 21 APRIL. De strijdende partijen in Oost-Timor hebben beloofd een einde te maken aan het geweld in de omstreden Indonesische provincie. Vertegenwoordigers van de Oost-Timorese verzetsbeweging en van pro-Indonesische milities hebben daartoe vanochtend in de Oost-Timorese hoofdstad Dili een vredesovereenkomst ondertekend.

Familielid mag assistent zijn
DEN HAAG, 21 APRIL. Het kabinet wil niet dat er in het nieuwe statuut voor leden van het Europees Parlement een verbod komt op het in dienst nemen van familieleden. Dat blijkt uit een brief van minister Peper (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

2.050 banen weg bij Akzo-dochter
AMSTERDAM, 21 APRIL. Vezelbedrijf Acordis, een dochter van chemieconcern Akzo Nobel, gaat het aantal arbeidsplaatsen met nog eens 1.200 terugbrengen. In totaal komt de personeelsreductie bij Acordis daarmee uit op 2.050. Dat heeft de directie van Akzo Nobel vanochtend bekend gemaakt.

Agressie in de lucht steeds erger
AMSTERDAM, 21 APRIL. Drie van de vier stewards en stewardessen over de hele wereld zeggen dat ze in de lucht en op vliegvelden steeds meer problemen hebben met agressieve passagiers. Uit nieuw onderzoek van de universiteit van Cranfield, Groot-Brittannië, blijkt dat het aantal incidenten sinds 1995 is verviervoudigd.

'Vierdaagse week op basisschool'
AMSTERDAM, 21 APRIL. De Vereniging voor Openbaar Onderwijs (VOO) heeft een nieuwe oplossing voor het lerarentekort voorgesteld. Stuur basisschoolleerlingen vier dagen naar school, en geef ze één hele dag vrij. Op die dag kunnen leraren hun vrije dagen opnemen, vergaderen, of zieke leraren op een andere school vervangen.

NRC Webpagina's
21 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)