U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T E L E V I S I E :
Knokken op de televisiemarkt
De strijd tussen de zenders om de beste programma's verhardt zich. Zo bleek weer eens op de televisiebeurs van Cannes, afgelopen week. Net5 sleepte een begeerde serie in de wacht. En de publieken sloten een deal met de BBC.


T V   V O O R A F :


Kunst als spelletje
Ze hadden het kunnen weten bij de AVRO, dat ze hun chef Cultuur en Amusement zouden kwijtraken aan het Groninger Museum. Kees van Twist heeft op inventieve wijze zijn oude en nieuwe werkplek met elkaar weten te verbinden. Het openingsfilmpje van De Kunstquiz, een nieuwe culturele kennisquiz van de AVRO, toont De Kunst in vier voorbeelden: Georges Seurat, Niki de Saint-Phalle, Maria Callas en... het Groninger Museum. Solliciteren is vooruitzien.


F I L M   V O O R A F :


Animal Farm
In de dagen dat het leven nog simpel was en de Vijand een duidelijke naam droeg, schreef George Orwell (1903) zijn beide toekomstfantasieën. De tweede, 1984, was hard en grauw, de andere, Animal Farm (1945), simpel en zwartwit. Geen wonder dat juist dit laatste boek tien jaar na verschijning werd verfilmd als getekend avontuur met een volwassen boodschap.

NRC Webpagina's
17 EN 18 APRIL 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)