U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Steeds meer praatje-plaatje
In Amsterdam wordt het festival Grenzeloos Geluid gehouden. Drie dagen, zestig radiodocumentaires en workshops 'uitgesproken radio'.

Oplichting van telecombedrijven
Een Hagenaar en een Rotterdammer zijn aangehouden omdat zij ervan worden verdacht telecommunicatiebedrijven voor meer dan een miljoen gulden te hebben benadeeld. De verdachten zorgden er via een constructie voor dat tegen lage gesprekskosten kon worden gebeld. In 1998 deed een bedrijf daarvan aangifte, waarna de politie in samenwerking met de FIOD en KPN Telecom een startten. (ANP)

Risseeuw leidt IT-groep
De scheidende bestuursvoorzitter van Getronics Ton Risseeuw gaat een werkgroep leiden die ideeën moet aanreiken om het schreeuwend tekort aan ICT-personeel te verminderen. De commissie telt zowel deskundigen uit het bedrijfsleven als uit de onderwijswereld. Een van de zwaargewichten is Roel Pieper, de tweede man van Philips. Het kabinet is bang dat de verdere groei van informatie- en communicatietechnologie in ons land wordt geremd als er geen oplossing komt voor het personeelsprobleem. Er is op dit moment een tekort van 10.000 tot 15.000 mensen.


Er is een nieuw privacylek ontdekt in versie 5.0 van Microsoft Explorer, zo blijkt uit een onderzoek van het tijdschrift Wired. Websitemakers kunnen nazoeken hoe vaak, wanneer en door wie hun site wordt toegevoegd als favoriet (ofwel 'bookmark'). De oorzaak van het probleem is de mogelijkheid die Explorer 5.0 biedt om een bepaald bestand in de bron van een webdocument toe te voegen, wat automatisch bij het bookmarken wordt opgenomen. De browser speurt automatisch naar het bestand en doet op verzoek verslag van de ontdekte privégegevens. De enige manier om het te omzeilen is geen favorieten op te slaan. Microsoft onderzoekt het. In Wired zijn reacties van deskundigen te lezen. (www.wired.com)

NRC Webpagina's
17 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)