U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O   E N   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

S E L E C T I E   R A D I O :
ZATERDAG

Faros. Dr. Miranda van Tilburg praat naar aanleiding van een congres in Florence over de psychopathologie van emoties. Met een eenvoudig testje kunnen verliefden van niet-verliefden door de mate van serotine worden onderscheiden. Radio 5, 16.02-17.00u.

Griekse muziek. O.a. een gesprek met medewerker van NRC Handelsblad Frans van Hasselt over de genres in de Griekse muziek. Radio 5, 15.02-15.30u.

Spektakel. Portret van de gevreesde, geliefde en bloeddrinkende vampiers die wellicht bedoeld waren om de strijd tegen het kwaad en de zelfopoffering te verbeelden. Radio 5, 17.02-18.00u.

Avondconcert. Rechtstreeks uit het Metropolitan Opera in New York Schoppenvrouw van de componist Pjotr Iljitsj Tsjaikowski. Met koor en orkest van de Metropolitan Opera onder leiding van dirigent Valery Gergjev. Radio 4, 19.02-23.30u.

Volgspot-live. Optreden van de vrouwengroep No place for Jennifer, de Vlaamse zangeres Vera Coomans, de Brabantse groep Handsome Harry Company en Robert Jan Stips speelt nummers van zijn onlangs verschenen cd Greyhound. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Niet eerder uitgebrachte opnamen van Ella Fitzerald en Duke Ellington, Gidon Kremer in een orkestbewerking van Astor Piazzolla, David Sylvian met de Japanse film-componist Ryuichi Sakamoto en Jean Ferrat zingt teksten van Aragon. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.

ZONDAG

De andere wereld van zondagmiddag. In het eerste uur over Nederlandse jenever in Ghana en een discussie over de reorganisatie van het Openbaar Ministerie. In het tweede uur een debat over de rol van het onderwijs als 'opvoedingsinstituut'. Radio 5, 13.02-15.00u.

Weekendcafé. Gesprek met de zaterdag 70-jaar oud geworden componist Harry Bannink, vooral bekend om zijn liedjes uit Ja zuster, nee zuster en Heerlijk duurt het langst. Ook aanwezig Hetty Blok, Henny Vrienten, Wieteke van Dort en theatermaker Frank Groothof. Radio 2, 16.02-18.00u.

Diskotabel. Componist Cornelis de Bondt, dirigent Iván Fisher en hoofdredacteur Klassieke Zaken Guido van Oorschot bespreken en bekritiseren o.a. nieuwe opname van het Klarinetkwintet, K.581 van Wolfgang Amadeus Mozart uitgevoerd door het Emerson Strijkkwartet en klarinettist David Shifrin. Radio 4, 16.30-18.00u.

Volgspot. Joep Onderdelinden praat naar aanleiding van zijn lunchvoorstelling Tintelfris die 18 april in première gaat. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.

MAANDAG

Boven het dal. Gesprek met de 65-jarige zakenman met metafysische kanten W.E. Scherpenhuijsen Rom. Hij was voorzitter van de Raad van Bestuur van de ING bank tot dat hij moest opstappen omdat hij volgens de Volkskrant in 1992 ,,met zijn vingers in de suikerpot had gezeten.'' Scherpenhuijsen Rom geeft toe dat hij een beleidsfout heeft gemaakt, maar dat er juridisch en fiscaal niets mis was aan zijn privé-beleggingen. Radio 5, 16.02-16.45u.

Radio uit. Schilder Willem den Ouden, voor wie het rivierlandschap de belangrijkste inspiratiebron is, praat over zijn werk. Museum De Beyerd in Breda wijdt een overzichtstentoonstelling aan hem. Radio 5, 17.02-17.50u.

NRC Webpagina's
10 EN 11 APRIL 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)