U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Los van net met oudjaar
ROTTERDAM, 10 APRIL. Het Rotterdamse waterbedrijf Europoort zal zich in de millennium-nacht in zijn geheel loskoppelen van het openbare elektriciteitsnet en de eigen procesregeling tot een minimum terugbrengen. Zo wil het bedrijf zich onkwetsbaar maken voor mogelijke millenniumstoringen bij de grote elektriciteitsproducenten.

Militairen doden leider Niger in poging tot coup
NIAMEY, 10 APRIL. President Ibrahim Baré Maïnassara van het West-Afrikaanse Niger is gisteren doodgeschoten door militairen. Pantserwagens en zwaarbewapende soldaten patrouilleren in de straten van de hoofdstad Niamey. Inwoners zeiden ervan overtuigd te zijn dat het om een militaire staatsgreep gaat.

Nieuwe CAO bij rijksambtenaren
DEN HAAG, 10 APRIL. De 118.000 ambtenaren van de rijksoverheid krijgen op 1 juni een loonsverhoging van 2,9 procent en in december eenmalige toeslag van 0,5 procent van hun jaarsalaris bovenop de eindejaarsuitkering van 0,3 procent, zo blijkt uit de gisteren overeengekomen CAO tussen de rijksoverheid en de ambtenaren.

Onbevoegden voor de klas
DEN HAAG, 10 APRIL. Minister Hermans (Onderwijs) wil onbevoegde leraren voor de klas toestaan. De leraren, die een tijdelijke aanstelling krijgen, moeten wel een opleiding op een hogeschool of universiteit hebben afgerond. Bovendien moeten ze toezeggen binnen twee jaar een lesbevoegdheid te zullen halen.

'Minister zweeg over Betuweplan'
KRIMPEN A/D IJSSEL, 10 APRIL. Ondernemer Rob Lubbers heeft eind vorig jaar, mede namens een aantal grote Nederlandse bedrijven, een plan ingediend bij minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) voor de private financiering van de Betuweroute. De minister vermeldt dit plan niet in de brief over de Betuweroute die ze deze week naar de Tweede Kamer stuurde.

Geld Rothko 'niet voor nieuwbouw'
ROTTERDAM, 10 APRIL. Directeur Dercon van Museum Boijmans in Rotterdam mag de opbrengst van eventuele verkoop van een schilderij van Mark Rothko niet gebruiken voor nieuwbouw. Dat liet wethouder Kombrink (kunst) gisteren weten na overleg met de gemeenteraad. Eerdere protesten van de museumstaf tegen de mogelijke verkoop van Rothko's schilderij leidden tot een vertrouwenscrisis.

ManUnited
LONDEN, 10 APRIL. De overname van Manchester United door mediatycoon Rupert Murdoch is van de baan. De Britse regering heeft de overnameplannen gisteren geblokkeerd.

NRC Webpagina's
10 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)