U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Vrijgeleide voor getuige Bouterse
DEN HAAG, 9 APRIL. Het Haagse openbaar ministerie moet de voormalige Surinaamse legerleider en drugsverdachte D. Bouterse een vrijgeleide geven, zodat hij in Nederland een getuigenverklaring kan afleggen. Dit heeft de Haagse rechtbank gisteren besloten. Bouterse is gevraagd te getuigen in de zaken van twee verdachten die volgens justitie samen met hem deel uitmaken van een criminele drugsorganisatie.

Kritiek Kamer op inkrimping bij CBS in Heerlen
DEN HAAG, 9 APRIL. De Tweede Kamer heeft zware kritiek op het voornemen van minister Jorritsma (Economische Zaken) bij de Heerlense vestiging van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zevenhonderd banen te schrappen. De minister blijft echter bij haar voornemen. ,,Ik ben van mening dat het CBS efficiënter kan werken'', zei ze gisteren in de Tweede Kamer.

Proef met houten vangrails
ROTTERDAM, 9 APRIL. Rijkswaterstaat gaat in de toekomst mogelijk houten vangrails aanleggen naast de bestaande van metaal. Er wordt gewerkt aan een proef, die volgend jaar in Alkmaar genomen wordt. Metalen vangrails hebben volgens Rijkswaterstaat het nadeel dat als gevolg van slijtage zink via regenwater in de bodem terechtkomt.

Scherpe controle op thuiszorg
DEN HAAG, 9 APRIL. Staatssecretaris Vliegenthart (Welzijn) wil op korte termijn het toezicht op instellingen voor thuiszorg verscherpen. Gisteren stuurde zij onderzoeksrapporten naar de Tweede Kamer, waarin sprake is van falend management, een ondoorzichtige organisatie en belangenverstrengeling bij Thuiszorg Drenthe en de Pantheon Zorggroep.

Zhu: stemming VS anti-Chinees
WASHINGTON, 9 APRIL De Chinese premier Zhu Rongji wijt het aan de 'anti-Chinese' stemming in Washington dat een handelsakkoord van zijn land met de Verenigde Staten nog uitblijft. Zhu zei dat gisteren op een persconferentie met president Clinton in Washington.

Philips verder met chipfabrikant
ROTTERDAM, 9 APRIL. Philips mag alsnog de boeken van de Amerikaanse chipfabrikant VLSI inkijken. In ruil hiervoor belooft het elektronicaconcern zijn pogingen te staken om VLSI via een omweg in handen te krijgen. Dit hebben de twee bedrijven gisteren bekendgemaakt.

Contact VS en Libië ophanden
NEW YORK, 9 APRIL. De Verenigde Staten bereiden zich voor op hun eerste officiële contacten met Libië sinds Washington in 1981 met Tripoli brak op beschuldiging van terrorisme. Op Amerikaans verzoek organiseert de secretaris- generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan, directe besprekingen tussen de VN-ambassadeurs van beide landen, waarbij naar verwachting ook Britse vertegenwoordigers aanwezig zullen zijn.

Geneesmiddelen
DEN HAAG, 9 APRIL. Het lukt minister Borst (Volksgezondheid) niet vanaf 1 januari 2000 medicijnen die in poliklinieken worden voorgeschreven door de ziekenhuizen te laten betalen.

NRC Webpagina's
9 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)