U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Het millenniumprobleem: de waterleiding
Waterbedrijven zitten niet gecompliceerd in elkaar. Ze leveren maar één ding en fluctuaties in de vraag zijn zelden verrassingen. Maar toch zijn ze al geruime tijd, en grondig, bezig zich voor te bereiden op de jaarwisseling als zich het 99/00- probleem voordoet. Voor alle zekerheid zetten ze dan alle kranen maar helemaal open - voor fijnregeling is het niet het goede moment. Waar zijn moeilijkheden te verwachten?

Verdachten racistische moord praten op tv
De vijf hoofdverdachten in de racistische moord op de Londense zwarte tiener Stephen Lawrence in 1993 hebben gisteren in een nieuwe Britse tv-rubriek hun stilzwijgen doorbroken. Ze ontkenden schuld aan de dodelijke steekpartij, maar de afzonderlijk opgenomen vraaggesprekken met de vijf brachten inconsistenties in hun alibi's aan het licht.

Overnamestrijd Italië naar climax
De aandeelhoudersvergadering van Telecom Italia kan morgen eindelijk duidelijkheid bieden over de kans van Olivetti zijn vijf keer zo grote concurrent over te nemen.

Vermaak op zakformaat
De introductie van de Game Boy Color luidde het tienjarig bestaan van de Game Boy in. Dit apparaatje is inmiddels zo gewoon dat niemand er nog bij stilstaat dat het de populairste spelcomputer aller tijden is.

Internet krijgt 200 miljoen gebruikers
Het gebruik van het Internet neemt zo snel toe dat er volgend jaar over de hele wereld 200 miljoen verbruikers worden verwacht, aldus een rapport van de Verenigde Naties dat gisteren is gepubliceerd. Eind vorig jaar werd het aantal gebruikers van het wereldwijde informatienetwerk op 30 tot 40 miljoen geschat, in meer dan 140 landen. (AP)

Twee nieuwe CAO's voor KPN-personeel
KPN heeft met de bonden twee CAO's afgesloten. Deze bieden het telecombedrijf de mogelijkheid een eigen call center bedrijf te beginnen. De 4.200 mensen van het hoger personeel mogen langer gaan werken dan de huidige 37 uur. De ruim 30.000 KPN'ers kunnen vijf jaar lang maximaal 13 vrije dagen opsparen om die in één keer op te nemen als het hun beter uitkomt. Zij krijgen daarnaast een loonsverhoging van 3 procent. De CAO geldt voor 1 jaar. De werknemers kunnen vrije dagen sparen of kopen om die later voor studie- of zorgverlof in te zetten of voor een jaar er tussenuit te gaan. De werkweek blijft officieel 37 uur maar kan in praktijk tussen de 36 en 39 uur uitkomen. De bonden stemden ook in met functiecontracten. Zo'n 4.200 KPN'ers, met name hoger personeel, jonge academici en HBO'ers, kunnen al hun ATV-dagen inleveren in ruil voor 8,5 procent loonsverhoging. (ANP)


Bestaat de met 3 miljoen hits per week zeer succesvolle website van het Britse koninklijk huis alweer zo'n twee jaar, deze week werd het web verrijkt met een online magazine van The Duke of York, prins Andrew. De jongere broer van Charles, naar eigen zeggen een fervent Internetgebruiker, wil met het elektronische tijdschrift een nieuw beeld verschaffen van het koningshuis. Belangstellenden kunnen vragen stellen.
(www.royalinsight.gov.uk)

NRC Webpagina's
9 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)