U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Zalm: volgend jaar 4,8 miljard gulden bezuinigen
DEN HAAG, 8 APRIL. De overheid moet volgend jaar door onverwachts hoge uitgaven 4,8 miljard gulden bezuinigen. Het tekort in de rijksbegroting komt uit op 3,1 miljard gulden, mede door de verdere aanwas van de stroom asielzoekers. Bij de sociale zekerheid en de gezondheidszorg zit nog eens een gat van 1,7 miljard.

Waarschuwing tegen privatiseren nutsbedrijven
AMSTERDAM, 8 APRIL. Nutsbedrijven in particuliere handen bevorderen de dienstverlening niet en bieden geen lagere tarieven. Integendeel, de consument is daarmee slechter af. Dat zegt de Amerikaan Gregory Palast, die jarenlange ervaring heeft met de nutssector in de Verenigde Staten. Het idee van een vrije markt in de nutssector is een academisch bedenksel, zegt hij in een interview met NRC Handelsblad.

Gentechniek komt op etiket
DEN HAAG, 8 APRIL. Levensmiddelen waarvoor bij de productie geen gentechniek is gebruikt zullen worden voorzien van de tekst 'zonder gentechniek geproduceerd' op het etiket. Dit schrijven minister Borst (Volksgezondheid) en staatssecretaris Faber (Landbouw) in antwoord op vragen uit de Tweede Kamer.

VS bestrijden drugs Antillen
ROTTERDAM, 8 APRIL. De Verenigde Staten vestigen binnen enkele weken op Curaçao en Aruba nieuwe steunpunten voor de bestrijding van de drugshandel in het Caraïbisch gebied.

Van Amerongen terug bij Groene
ROTTERDAM, 8 APRIL. Journalist Martin van Amerongen keert per 1 juni terug als hoofdredacteur van het opinieweekblad De Groene Amsterdammer. Hij was in 1997 opgevolgd door Gerard van Westerloo, die een jaar later opstapte na een conflict met redactie en directie over de koers van De Groene.

Eis vijftien jaar tegen Andreotti
ROME, 8 APRIL. In het proces tegen de zevenvoudige Italiaanse premier Giulio Andreotti is vijftien jaar gevangenis en een verbod op het bekleden van publieke functies geëist. Andreotti (80) zou decennialang de Siciliaanse mafia hebben beschermd in ruil voor stemmen, aldus aanklager Roberto Scarpinato. Het proces tegen Andreotti heeft meer dan drie jaar geduurd.

Gedragscode bij bedrijven populair
ROTTERDAM, 8 APRIL. Steeds meer grote bedrijven in Nederland kennen een gedragscode. Vorig jaar hadden 38 van de 100 grootste Nederlandse ondernemingen ethische richlijnen op papier gezet, 11 meer dan in 1996. Dat blijkt uit een onderzoek van de werkgeversorganisatie NCW met adviesbureau KPMG Ethics & Integrity Consulting.

NRC Webpagina's
8 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)