U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Oorlogsroes
Een baret zou D66-fractieleider Thom de Graaf goed staan maar een helm is zonde van die mooie krullen. Als hij persoonlijk in een oorlog mee gaat vechten, zou een bijzonder gaaf exemplaar van de mensheid verloren kunnen gaan. Hij heeft van die gevoelens die door hem zinderen, echte gevoelens. En daar moet hij wat mee doen. Oorlog laat hem beslist niet onberoerd, zeker die in Kosovo niet. Al die vluchtelingen die wanhopig zijn huiskamer in keken. Hij zou alle vrouwen in vervoering brengen door de gitaar te pakken en er een lied over te zingen.


F I L M   V O O R A F :


Vader in verscheurd gezin
De film Amongst Women (Tom Cairns, 1998) is een buitengewone film: er is vrijwel geen plot. Cairns vertelt - naar het in 1990 voor een Booker prize genomineerde boek van de Ierse schrijver John McGahern - eenvoudig het verhaal van een man die oud wordt in het sombere Ierland van de jaren vijftig.


F I L M   V O O R A F :


Mary Reilly
Mary Reilly is niet de eerste film waarin met het boek The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde wordt gespeeld. In Dr. Jekyll and Sister Hyde, een goedkope griezelfilm uit 1972, veranderde de dokter zo nu en dan in een mooie, kwaadaardige vrouw, een slimme vondst want het verhaal gaat tenslotte over ingehouden seksualiteit die zich een weg naar buiten zoekt, dus waarom zou je dat niet onomwonden tonen, moet de regisseur hebben gedacht.

NRC Webpagina's
8 APRIL 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)