U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    M E D I A  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van Amerongen terug bij Groene Amsterdammer

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM, 8 APRIL. Journalist Martin van Amerongen keert terug als hoofdredacteur van het opinieweekblad De Groene Amsterdammer. Hij begint op 1 juni.

Volgens de redactie is Van Amerongen de aangewezen man om de identiteit van het blad opnieuw aan te scherpen. Hij leidde de redactie eerder van 1985 tot 1997. De redactie heeft hem onlangs gevraagd nadat een sollicitatieprocedure op niets was uitgelopen. De Groene Amsterdammer stond vanaf 1997 onder leiding van Gerard van Westerloo. Deze heeft de redactie verjongd en wilde het blad journalistieker van inhoud maken, met meer artikelen 'van de straat'. Na een jaar raakte hij echter in conflict met redactie en directie over de koers van De Groene. Na zijn vertrek werd Van Westerloo opgevolgd door een ad interim hoofdredactie bestaande uit Antoine Verbij en Xandra Schutte. De laatste was kandidaat om Van Westerloo op te volgen, maar ambieerde een schrijvende functie bij het weekblad Vrij Nederland.

Van Amerongen moet het blad opnieuw meer het karakter van een echt opinieblad geven met meer analyses en commentaren. Volgens Schutte werd tijdens de afwezigheid van Van Amerongen vooral diens kwaliteit als ,,teambuilder'' node gemist. ,,Hij is een heel goede journalist die boordevol ideeën zit, maar ook kan hij een redactie goed bij elkaar houden.'' Onder Van Amerongen kwam de daling van de oplage tot staan. Die schommelt nu rond de vijftienduizend. Het laatste jaar vertoonde de oplage weer een dalende tendens.

NRC Webpagina's
8 APRIL 1999


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)