U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  N IEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Lockerbie-verdachten in handen Schotse justitie
KAMP ZEIST/NEW YORK, 6 APRIL. De twee Libische verdachten van de Lockerbie-aanslag in 1988 zijn gisteren door de VN overgebracht naar Nederland en hier overgedragen aan de Schotse justitie. Zij wachten nu op voorgeleiding voor een Schotse rechtbank in Kamp Zeist. De VN hebben de sancties tegen Libië gisteren opgeschort.

Bouterse weg als Adviseur van Staat
PARAMARIBO, 6 APRIL. President Jules Wijdenbosch van Suriname heeft zaterdag de voormalige legerleider Desi Bouterse ontslagen als Adviseur van Staat. Wijdenbosch liet in een verklaring weten dat ,,dusdanige verschillen zijn ontstaan, hetgeen een onwerkbare situatie met zich heeft meegebracht''.

Gusmão roept op tot opstand in Oost-Timor
JAKARTA, 6 APRIL. De gevangen Oost-Timorese verzetsleider Xanana Gusmão heeft de bevolking van Oost-Timor opgeroepen tot een algemene opstand. Zijn oproep is een reactie op een incident in de stad Mauboke, gisteren, waarbij gewapende pro-Indonesische milities het vuur openden op inwoners van die plaats. Vier mensen zouden zijngedood en zes gewond geraakt.

Jorritsma vraagt veel nieuwe banen
DEN HAAG, 6 APRIL. Het aantal inactieven moet de komende tien jaar met de helft afnemen. Daartoe zullen er tot het jaar 2010 jaarlijks 150.000 banen bij moeten komen. Dat zegt VVD-minister Jorritsma (Economische Zaken) vandaag in het Financieele Dagblad.

Supermarkten: beter beveiligen
ROTTERDAM, 6 APRIL. Artikelen als scheermesjes en pakken koffie moeten in de toekomst door de fabrikanten elektronisch beveiligd worden tegen winkeldiefstal. De Nederlandse supermarktketens, verenigd in het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, hebben dat met elkaar afgesproken.

ABN Amro: zorg om wegenaanleg
DEN HAAG, 6 APRIL. ABN Amro maakt zich zorgen over de samenwerking tussen bedrijfsleven en overheid bij infrastructurele projecten, zoals bij plannen voor de A4 tussen Delft en Schiedam.

'Bureau betaalt junks in drugs'
ROTTERDAM, 6 APRIL. Het Rotterdamse uitzendbureau voor drugsverslaafden Topscore wordt ervan beschuldigd werknemers te hebben uitbetaald in harddrugs. Dit zegt het Rotterdams Servicepunt Druggebruikers.

Paastoeristen
LEIDSCHENDAM, 6 APRIL. Tijdens de paasdagen hebben 875.000 buitenlanders Nederland bezocht, zo heeft het Nederlands Bureau voor Toerisme vastgesteld. Van de Nederlanders gingen 375.000 in eigen land met vakantie. De toeristen gaven 120 miljoen gulden uit.

NRC Webpagina's
6 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )
Primafoon - Volop voorjaarsvoordeel

Domicilie Cover

Domicilie,
voor wie zich vestigt
in het buitenland.

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)