U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

'Etnische moord' op videofilm vastgelegd
De BBC heeft zaterdag een videofilm uit Kosovo uitgezonden waarop de lijken van talrijke door het hoofd geschoten mannen te zien zijn. Volgens de maker, een Albanese amateur-filmer uit Kosovo, zijn de mannen vermoord door de Servische politie tijdens de 'etnische zuivering' van zijn dorp.

Olifant is Internet te snel af
In Dierenpark Amersfoort is gisterochtend vroeg een olifantenbaby geboren. Het vrouwtje, dat de naam Indra kreeg, weegt rond de honderd kilo en is 95 centimeter hoog. De bevalling verliep zo voorspoedig - in minder dan een kwartier lag het olifantenjong in het stro - dat de dierenarts en de pers pas arriveerden toen alles al achter de rug was. Alleen de twee vaste verzorgers van de moeder, Khine Warwar, die sinds begin maart op veldbedden de wacht hielden, waren aanwezig. De baby maakt het zeer goed.

Het nieuwe gezicht van H&M
Het jack kost ƒ79,90, staat ter borsthoogte vermeld, maar allereerst zal veler aandacht uitgaan naar de man met de vorsende blik en de stoppeltjeskin die het kledingstuk draagt. Hij heet Johnny Depp en wordt, mede door de keuze van zijn rollen, beschouwd als één van de interessantse jongere acteurs die Hollywood tegenwoordig te bieden heeft. Hier verwijst echter niets naar deze status, want hij fungeert dit voorjaar als fotomodel voor het modeconcern H&M. Net als zijn vrouwelijke collega Patricia Arquette. ,,Ze zijn gekozen," aldus het bedrijf, ,,vanwege de manier waarop ze de ontspannen, persoonlijke stijl van dit seizoen uitdragen. Uitstraling en naturel behoren dit voorjaar tot de sleutelwoorden."

KPN dagvaardt KRO
KPN daagt de KRO voor de rechter in verband met een uitzending waarin het concern is beschuldigd van omkoping. KPN wil een schadevergoeding omdat de KRO onrechtmatig gehandeld zou hebben door te suggereren dat KPN personen heeft omgekocht bij de verwerving van een belang in twee Indonesisische bedrijven. KPN erkent dat het de Indonesische zakenman S. Djody (een zakenvriend van een zoon van Soeharto) heeft geholpen met een garantie voor een lening voor de aanschaf van aandelen in PT Telkomsel (mobiele telefonie). KPN nam bij die transactie het riscio van een waardedaling voor zijn rekening. Volgens KPN was dit een normale zakelijke transactie. Djody heeft in Indonesië een rechtszaak aangespannen tegen een Indonesische krant die over de mogelijke omkoping berichtte. (Redactie Economie)

Directeur van filmdistributeur RCV vertrekt
AMSTERDAM, 6 APRIL. RCV Entertainment, de grootste onafhankelijke film- en videodistributeur in Nederland, ziet vlak na elkaar algemeen directeur S.F. Maltha en hoofd van de filmafdeling P. Hermeling vertrekken. De afgelopen drie jaar heeft het bedrijf, dat voor de helft eigendom is van VNU en voor de andere helft van oprichter O. Merckelbach, onder leiding van Maltha een sterke expansie ondergaan. Aan het vertrek van Maltha per 1 mei ligt een verschil van mening met de eigenaren ten grondslag. Het opstappen van Hermeling, die de nieuwe Nederlandse vestiging van 20th Century Fox gaat leiden, zou daar niet aan zijn gerelateerd. Over de aard van het verschil van opvatting tussen Maltha en de eigenaren worden geen mededelingen gedaan. (Redactie Kunst)

Tot de recente successen van RCV behoren films als The English Patient, La vita è bella en andere producten uit de stal van het Amerikaanse bedrijf Miramax. Ook werden veel Nederlandse speelfilms door RCV uitgebracht. Sommige Nederlandse producenten, zoals die van de Engelstalige speelfilm The Delivery, lieten Maltha weten de vertrekkende directeur te willen volgen, en te wachten met het uitbrengen totdat deze onderdak heeft gevonden bij een ander distributiebedrijf. Maltha is van plan na een periode van bezinning actief te blijven in het filmbedrijf.


Het van Gogh Museum lanceerde vorige weekeinde een eigen website, met voornamelijk informatie over het museum, Van Gogh, openingstijden en geplande tentoonstellingen. Helaas is de collectie - op een paar plaatjes na - niet te bekijken, maar het museum belooft dat tegen de tijd dat de renovatie van het gebouw klaar is, er ook via de site een wandeling door de tentoonstellingsruimte gemaakt kan worden.
(www.vangoghmuseum.nl)

NRC Webpagina's
6 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)