U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

B E E L D :
Wijsheid achteraf
Terwijl de zuurzoete glimlach van oud-premier van Agt tot een minuscuul lichtje op de beeldbuis verschrompelt, vraag ik me af, waarom deze uitzending? Van Agt en de in groot tumult vertrokken CDA-fractieleider W. Aantjes hadden na twintig jaar nog iets uit te praten. Maar waarom voor de televisie?


T V   V O O R A F :


Het goede komt van boven
De zeven hoofdzonden zijn in menig thriller en horrorfilm vereeuwigd, denk aan Seven, en ook de Tien Geboden bleken filmgeniek te zijn. Maar de zeven deugden komen doorgaans pas aan het eind van een film aan de beurt, als de moraal om de hoek komt kijken, en de kijker met een goed gevoel de zaal moet verlaten. De donkere kant van de ziel zorgt nu eenmaal voor boeiender films dan deugdzaamheid.


F I L M   V O O R A F :


Sunshine Boys
Ze hebben elkaar elf jaar lang niet gezien, de twee oude revue-komieken in The Sunshine Boys, en twaalf jaar lang niet gesproken. Dat laatste jaar moet dus een ramp zijn geweest. En nu heeft één van die twee een neef, die carrière wil maken in de showbiz en daarom aan een tv-show een eenmalige reünie van het oude komische duo heeft aangeboden. De tv-bazen willen wel, maar zou het hem ook lukken die twee rancuneuze knorrepotten weer bij elkaar te brengen?

NRC Webpagina's
6 APRIL 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)