U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Lek browser Microsoft
Twee lekken in de nieuwe browser van Microsoft, Internet Explorer 5, stellen Internetgebruikers bloot aan hackers en malafide websitebeheerders. De lekken in de browser (programma voor surfen op Internet) bieden onbevoegden toegang tot de harde schijf van surfers, waardoor gegevens gelezen, veranderd en vernietigd kunnen worden.

Vandaag is - bijna - alles leuk
Loszittende veters, veel telefoontjes bij Artis voor 'meneer De Beer' en nu ook op Internet: 1 april-grappen.

Internet-piraten belagen computers NAVO met e-mails
Elektronische 'piraten' hebben vanuit Belgrado een Internetguerrilla ontketend tegen de NAVO, aldus de woordvoerder van de NAVO, Jamie Shea.

Online-oorlog tegen achterstand
Geen grotere spraakverwarring dan tussen cybermensen en computeranalfabeten. Op een voorlichtingsavond over Internet, georganiseerd door het Amsterdamse A2000, spreekt de voorlichter over inbelverbindingen, downloaden en MB 's. In het publiek begint men elkaar aan te stoten. ,, Kunt u het vertalen", roept iemand boos.

UPC: nieuwe kabeldiensten goedkoop
Het kabelbedrijf United Pan-Europe Communications (UPC) verwacht kabelabonnees van kabeldochter A2000 tegen bescheiden kosten nieuwe diensten te kunnen bieden. Dat heeft bestuursvoorzitter M. Schneider vanmorgen gezegd in een toelichting op de jaarcijfers.

De groten der aarde
De vlaggen hingen uit, er was champagne én er was de onverzettelijke wil bij twaalf groten der aarde op die vierde april 1949 aanwezig in Washington: het vrije Westen zou een eventuele aanval van het communistische Rusland nimmer gedogen - daarvoor stond het zojuist opgerichte militaire bondgenootschap pal.

Valse start KPN-Orange
KPN-Orange kampt met problemen bij de bouw van haar netwerk in België. De Nederlands-Britse aanbieder van mobiele telefonie heeft last van een vernieuwde wetgeving voor bouwvergunningen. ,,De bouw van GSM-zendmasten in Gent heeft wat vertraging opgelopen", aldus directeur Miller. ,,Maar de vertragingen zijn ondertussen ingelopen. We liggen weer op schema." Miller ontkent dat de vertraging veroorzaakt is door lokale politici die door de naderende gemeenteraadsverkiezingen huiverig zouden zijn om bouwvergunningen af te geven.

CMG neemt Softguide Groep over
Automatiseerder CMG neemt de Belgische Softguide Groep over, een onderneming met 100 medewerkers. Softguide installeert programmatuur van onder meer de Duitse firma SAP bij bedrijven. In de afgelopen twee jaar groeide Softguide met meer dan 30 procent per jaar. De omzet bedroeg vorig jaar 19,9 miljoen gulden. (ANP)


Tien nieuwe banen in het millennium: 'medische marihuanatester', of 'Intel-stickertjes-op-computer-plakker'. Vaste kijkers herkennen deze toptien uit de Late Show van David Letterman, in Nederland te zien op Fox. Op Letterman's website is een archief van toptienen te vinden dat teruggaat tot 1993. Verder lijstjes die de uitzending (terecht) niet haalden, en de mogelijkheid zelf bij te dragen aan een toptien.
(marketing.cbs.com/lateshow)

NRC Webpagina's
1 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)