U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Mapei-wielerploeg in België opgepakt
DE PANNE, 1 APRIL. Het parket van Kortrijk heeft vanmorgen tijdens de derde etappe van de Driedaagse van De Panne de voltallige Mapei-wielerploeg laten arresteren. Aanleiding vormde de vondst van vijf ampullen met amfetaminen in een pakje dat bestemd was voor de Italiaans-Belgische formatie. De koers werd stilgelegd. Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws openden veiligheidsmensen van bezorgdienst DHL op vliegveld Zaventem gisteren een pakje uit Italië dat bezorgd moest worden bij de Mapei-ploeg in Hotel Kennedy in Kortrijk. De ampullen waren in de verpakking van een videoband verborgen. De politie legde vanmorgen drie kilometer na de start de wielerkoers stil.

Reorganisatie bij CBS, bijna 300 banen weg
DEN HAAG, 1 APRIL. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wordt ingrijpend gereorganiseerd. Daarbij zullen bijna 300 banen verdwijnen. Het aantal CBS-werknemers in Heerlen, waar vooral data worden verwerkt, wordt ingekrompen van 1.110 naar 330.

Excuses van buschauffeurs
AMSTERDAM, 1 APRIL. Het incident dat dinsdagavond heeft geleid tot een wilde staking onder buschauffeurs van het Amsterdamse vervoerbedrijf was minder gewelddadig dan de chauffeurs zeiden. Een aantal van hen heeft de politie excuses aangeboden ,,over de onzin die is verspreid''.

UPC: nieuwe diensten niet duur
ROTTERDAM, 1 APRIL. Het kabelbedrijf UPC, moeder van kabelmaatschappij A2000, verwacht abonnees in Amsterdam tegen bescheiden kosten nieuwe diensten te kunnen bieden. UPC wil in Amsterdam vanaf begin volgend jaar op grote schaal digitale decoders plaatsen.

Brons voor Van den Hoogenband
HONGKONG, 1 APRIL. Zwemmer Pieter van den Hoogenband (21) heeft vanmiddag op de 200 meter vrije slag een bronzen medaille gewonnen bij de WK korte baan in Hongkong. Wereldkampioen werd de Australiër Ian Thorpe in de wereldrecordtijd 1.43,28.

Boijmans wil Rothko verkopen
ROTTERDAM, 1 APRIL. Directeur Dercon van Museum Boijmans in Rotterdam wil een doek van de Amerikaanse, abstracte schilder Mark Rothko verkopen om surrealistische werken van onder anderen Salvador Dalí en Man Ray te kunnen aanschaffen. De staf heeft vorige week met een brief tegen de voorgenomen verkoop geprotesteerd.

Pluspakketten voor ouderen
DEN HAAG, 1 APRIL. De Tweede Kamer wil verzekeraars, thuiszorg en verzorgingshuizen verbieden aan ouderen servicepakketten te verkopen waarin directe hulp wordt gegarandeerd.

PvdA wil rol rechters beperken
DEN HAAG, 1 APRIL. De PvdA-fractie in de Tweede Kamer wil de rol van rechters beperken. Rechters treden te veel in de bevoegdheden van het democratisch gekozen openbaar bestuur, meent de PvdA.

NRC Webpagina's
1 APRIL 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)