U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Kok somber over kansen op vrede in Kosovo
DEN HAAG, 31 MAART. Premier Kok is alleen voor opschorting of beëindiging van de NAVO-bombardementen op Joegoslavië als president Milosevic bereid is over een vredesregeling la Rambouillet te praten en daarvoor ,,spijkerharde garanties'' geeft. Maar de premier is daar somber over, zei hij gisteren in de Tweede Kamer. Kok verweet het regime in Belgrado een ,,mensonterend optreden'' in Kosovo, dat Milosevic al langer moet hebben voorbereid. De premier ontkende dat er een samenhang zou kunnen zijn tussen de NAVO-acties en dat optreden. De internationale gemeenschap moet zich ,,niet meer in de luren laten leggen door vage en halve toezeggingen van Milosevic'', een man die zijn partners en de Kosovaren ,,schoffeert'' en met wie de ,,beschaafde wereld'' nauwelijks nog een akkoord kan sluiten, zei de premier geëmotioneerd.

Staking buschauffeurs om toenemend geweld
AMSTERDAM, 31 MAART. Buschauffeurs van het Gemeentevervoerbedrijf (GVB) in Amsterdam hebben gisteravond het werk stilgelegd. Aanleiding voor de wilde staking was een gewelddadig incident op de Sneeuwbalweg in Amsterdam-Noord. De GVB-directie, de ondernemingsraad en de vakbonden voerden vanmorgen spoedoverleg over de toenemende agressie in het Amsterdamse openbaar vervoer. Inmiddels rijden alle bussen weer, maar de bonden dreigen met een massale staking op donderdag 8 april als er geen goede maatregelen worden genomen tegen de agressie. Het incident komt bij de veertig ernstige incidenten die zich alleen al deze maand in bus, metro en tram hebben voorgedaan. Het personeel van het GVB klaagt al maanden over de toenemende agressie. Voorzitter H. Donker van de ABGP: ,,Bestuurders en conducteurs worden bijna dagelijks geslagen of met een mes of een pistool bedreigd.''

Openbaar vervoer in België plat wegens agressie
BRUSSEL, 31 MAART. In heel België staken vandaag bestuurders van bus, tram en metro tegen de toenemende agressie waarmee ze de laatste tijd te maken hebben. Ze eisen betere veiligheidsmaatregelen. Alleen in Antwerpen werd vanochtend nog gereden. In Brussel reed de helft van het openbaar vervoer niet.

Vrijspraak geëist in zaak-Tjoelker
LEEUWARDEN, 31 MAART. De officier van justitie heeft gisteren voor de rechtbank in Leeuwarden vrijspraak gevraagd voor de vierde verdachte in de zaak-Tjoelker, de negentienjarige Leeuwarder Dennis S. Tegen hem is volgens het OM wel wettig, maar geen overtuigend bewijs geleverd.

Boete ABN Amro na 'manipulatie'
ROTTERDAM, 31 MAART. De Nederlandse bank ABN Amro heeft een boete van 250.000 pond (825.000 gulden) gekregen van de London Stock Exchange (LSE). Reden is dat de bank oktober vorig jaar heeft meegewerkt aan koersmanipulatie. ,,Dat is een zware overtreding'', aldus een woordvoerster van de Londense beurs. Het beursbedrijf stelt dat ABN Amro zich schuldig heeft gemaakt aan wangedrag.

Geen fusie AOT en Labouchere
AMSTERDAM, 31 MAART. De fusie tussen het Amsterdamse beursbedrijf AOT en de zakenbank Labouchere is van de baan. Directe aanleiding is de weigering van AOT-bestuurder S. de Boer om voor langere tijd leiding te geven aan de fusieonderneming.

Geen vervolging schilderijkrasser
AMSTERDAM, 31 MAART. De 46-jarige man die in 1997 in het Amsterdamse Stedelijk Museum het schilderij Cathedra van Barnett Newman aan flarden sneed, wordt waarschijnlijk ontslagen van rechtsvervolging. Volgens een psychiatrisch rapport was hij ontoerekeningsvatbaar en moet hij behandeld worden.

Zelf bepalen wie gas levert
DEN HAAG, 31 MAART. Particulieren kunnen vanaf 2007 zelf bepalen bij wie ze hun gas inkopen. Voor middelgrote gebruikers geldt dit vanaf 2002 en grootgebruikers kunnen al dit jaar vrij een gasleverancier kiezen.

Uitkomsten top EU gewantrouwd
DEN HAAG, 31 MAART. De oppositionele fracties in de Tweede Kamer vertrouwen de voor Nederland gunstige financiële uitkomsten van de Europese Top, vorige week in Berlijn, niet helemaal.

NRC Webpagina's
31 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)