U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

30 doden bij brand Mont-Blanctunnel
PARIJS, 26 MAART. De brand die sinds woensdag woedt in de tunnel onder de Mont-Blanc eist een zwaardere tol dan eerst werd verwacht: het dodental kan oplopen tot dertig. Vanmorgen had de brandweer nog steeds de brandhaard niet weten te bereiken.

Nieuwe actie NAVO tegen Joegoslavië
BELGRADO/BRUSSEL, 26 MAART. De NAVO heeft gisteravond opnieuw met kruisraketten en bombardementsvluchten een groot aantal doelen in alle delen van Joegoslavië bestookt. Belgrado verbrak gisteren de betrekkingen met vier NAVO-landen en stelde een oorlogsbelasting in.

Toename geweldsmisdrijven het grootst in kleine steden
ROTTERDAM, 26 MAART. De toename van geweld is geen specifiek grotestadsprobleem. Het totale aantal geregistreerde geweldsmisdrijven in de vier grote steden daalde de afgelopen vier jaar, terwijl de kleine en middelgrote gemeenten een stijging lieten zien van 25 procent. Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceert.

EU steunt recht van Palestijnen op eigen staat
BERLIJN, 26 MAART. De Europese Unie heeft gisteren haar steun uitgesproken voor een onafhankelijke Palestijnse staat in een verklaring die in coördinatie met de Verenigde Staten tot stand is gekomen.

Top VWS wordt gereorganiseerd
DEN HAAG, 26 MAART. De ambtelijke top van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wordt opnieuw gereorganiseerd. De enige topambtenaar die de reorganisatie in 1997 overleefde wordt het belangrijkste deel van zijn portefeuille ontnomen.

Kritiek op islamitische basisschool
UTRECHT, 26 MAART. Het personeelsverloop en het ziekteverzuim op islamitische basisscholen zijn hoger dan op Nederlandse basisscholen. Dat blijkt uit onderzoek van de Onderwijsinspectie.

Nieuwe regels UNESCO voor bescherming erfgoed
AMSTERDAM, 26 MAART. UNESCO komt met nieuwe regels voor de bescherming van cultureel erfgoed in tijden van oorlog. Daar bestaat wel een verdrag over dat uit 1954 dateert, maar dat voldoet niet.

Akkoord norm zaktelefonie
ROTTERDAM, 26 MAART. De Zweedse telefoonproducent Ericsson en het Amerikaanse Qualcomm hebben een schikking getroffen in een geschil over een mondiale nieuwe standaard voor communicatie tussen zaktelefoons.

Krajicek in finale Key Biscayne
ROTTERDAM, 26 MAART. Richard Krajicek heeft gisteren de finale bereikt van het tennistoernooi in Key Biscayne. De Nederlander versloeg de Zweed Thomas Enqvist.In de finale is de Fransman Grosjean morgen zijn tegenstander.

NRC Webpagina's
26 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)