U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

De oorlog op Internet
Het vliegveldje van Sombor mag door de NAVO deerlijk gehavend zijn - dat heeft de bakkers van deze Noord-Servische stad er niet van weerhouden om de bevolking naar behoren van brood te voorzien. Dat weten we dankzij het Belgradose radiostation B'92, waarvan de zender eerder deze week door de Joegoslavische autoriteiten werd gesloten, maar dat gisteren nog steeds via Internet zijn signaal naar de rest van de wereld zond.

Akkoord over standaard zaktelefonie
De Zweedse telefoonproducent Ericsson en het Amerikaanse Qualcomm hebben een schikking getroffen in een geschil over een mondiale nieuwe standaard voor communicatie tussen zaktelefoons.

Oorlog als vermaak
Vraag de gemiddelde burger wat hij van oorlog vindt en hij zal zich afkeurend uitlaten. Desondanks blijft de fascinatie groot, en als dat ergens duidelijk wordt is het wel aan het videogames-front. Of het nu gaat om realistische simulaties van historische veldslagen of om fictieve ruimte-oorlogen tegen buitenaardse wezens, wargames vinden gretig aftrek. Het strategische helikopterspel Desert Strike heeft zijn enorme succes zelfs direct aan de Golfoorlog te danken. Maar niet alleen de strategische simulatie, ook de militaire vluchtsimulator of 'combat flightsim' is zeer populair.

KPN verlaagt tarieven
KPN-abonnees kunnen vanaf 6 april profiteren van een tariefskorting. Bellen binnen de eigen regio gaat dan op zaterdag en in de nachtelijke uren twee cent per minuut kosten. Dat is nu nog drie cent. De tarieven op zaterdag en in de nacht zijn daarmee gelijk aan het al eerder ingevoerde zondagstarief. De lagere tarieven gelden voorlopig tot 1 september.

Softwarebedrijf LCI maakt weer winst
LCI heeft 1998 afgesloten met een nettowinst van 11,4 miljoen gulden. Het jaar ervoor leedt de softwareonderneming uit Den Bosch nog een verlies van 446. 000 gulden, als gevolg van een voorziening van 8,9 miljoen. De omzet groeide vorig jaar met bijna 36 procent tot 414 miljoen. LCI wijzigt haar boekjaar, dat voortaan van 1 mei tot en met 30 april loopt. (ANP)

SAP voorziet 25 procent omzetgroei
De Duitse software-ontwikkelaar SAP gaat ervan uit dat 1999 een omzetgroei zal laten zien van 20 25 procent. Dat is een stuk minder dan de 41 procent waarmee de omzet in 1998 toenam. Niettemin houdt de onderneming, een grote concurrent voor het Nederlandse Baan, vast aan haar verwachting dat de omzet in de komende drie jaar zal verdubbelen. Vorig jaar bleef de winststijging van SAP duidelijk achter bij eerder uitgesproken verwachtingen. In januari werd het concern genoodzaakt een winstwaarschuwing te geven, met als gevolg dat de koers van het aandeel SAP hard naar beneden ging. Uiteindelijk bleek de winst voor belastingen te zijn gestegen met 15 procent tot 1,92 miljard mark (98,1 miljoen euro). Het nettoresultaat ging 14 procent omhoog tot 1,05 miljard mark. In eerste instantie was SAP uitgegaan van een winstgroei van 30 35 procent. (DPA, ANP)


Het conflict in Kosovo heeft een lange achtergrond. Al sinds 1389 rommelt het in het gebied. In Dossier Kosovo Conflict op de website van deze krant (www.nrc.nl/W2/Lab/Kosovo) staat de voorgeschiedenis. Het Dossier bevat achtergrondartikelen, nieuwsartikelen, portretten van de belangrijkste spelers en een historisch overzicht. Daarnaast zijn in het Dossier artikelen over de aanloop naar het NAVO-ingrijpen en de verdragen van Rambouillet en Belgrado te vinden.

NRC Webpagina's
26 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)