U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Opgestapt uit onvrede over OM
SOEST, 20 MAART. A.G. Korvinus, advocaat-generaal bij het Amsterdamse gerechtshof, is zo verbolgen over de reorganisatie van het openbaar ministerie dat zij om principiële redenen bij minister Korthals (Justitie) haar ontslag heeft ingediend.

Rothmans dreigt met sluiting
DEN HAAG, 20 MAART. De Zuid-Afrikaanse sigarettenfabrikant Rothmans heeft het Nederlandse kabinet gedreigd de deuren van zijn vestigingen in Nederland te sluiten, als een gunstiger fiscale behandeling uitblijft. Voor Rothmans werken in Nederland 1.600 mensen: 1.200 in de fabriek in Zevenaar en 400 op het Europese hoofdkantoor in Amsterdam. Rothmans is fabrikant van de merken Rothmans, Dunhill, Cabalero en Peter Stuyvesant.

'Water Maas blijft gevaar'
MAASTRICHT, 20 MAART. Noord-Brabant en Gelderland zijn onvoldoende beschermd tegen wateroverlast in de Maas. Dat concluderen onafhankelijke deskundigen naar aanleiding van de plannen in beide provincies om met opvangbekkens het teveel aan Maaswater op te vangen.

Veteranenziekte: waarschuwing tegen bubbelbad
DEN HAAG, 20 MAART. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport waarschuwt naar aanleiding van de veteranenziekte voor het gebruik van bubbelbaden. Inmiddels zijn 15 bezoekers van de West-Friese Flora overleden.

Ballonvaarders naderen finish
GENÈVE, 20 MAART. De Zwitser Bertrand Piccard en de Brit Brian Jones gaan er waarschijnlijk in slagen als eersten zonder stoppen met een ballon rond de wereld te vliegen. Volgens hun vluchtleidingscentrum in Genève zouden de ballonvaarders hun 'finish' boven Mauretanië vandaag omstreeks 13 uur onze tijd bereiken.

Klassen juist niet kleiner geworden
DEN HAAG, 20 MAART. De laagste klassen van de basisschool zijn het afgelopen schooljaar niet kleiner geworden; de klassen in de bovenbouw zijn groter geworden, aldus de Onderwijsinspectie in een rapport over de klassenverkleining, waartoe het kabinet in het regeerakoord heeft besloten.

Kans groeit voor kroonprins IOC
DEN HAAG, 20 MAART. De kans dat kroonprins Willem-Alexander lid kan blijven van het Internationaal Olympisch Comité is toegenomen nu behalve de regeringspartijen PvdA en VVD ook D66 en het CDA er steeds meer vertrouwen in krijgen dat het IOC orde op zaken kan stellen.

Jeltsin ontslaat stafchef Kremlin
MOSKOU, 20 MAART. De Russische president Boris Jeltsin heeft gisteren een van zijn laatste vertrouwelingen, Nikolaj Bordjoezja, chef van de Kremlin-staf en voorzitter van de Veiligheidsraad, ontslagen.

Advies: 10 dagen voor 'zorgverlof'
DEN HAAG, 20 MAART. Werknemers moeten recht krijgen op maximaal tien dagen verlof om voor een ziek familielid te kunnen zorgen. Dit staat in een nota van staatssecretaris Verstand (Sociale Zaken).

IOC-lid Coles verder in het nauw
LAUSANNE, 20 MAART. De voormalige echtgenote van het in opspraak geraakte IOC-lid Phil Coles, tevens prominent organisator van de Spelen in Sydney, heeft haar ex-man opnieuw in diskrediet gebracht. Georgina Coles bekende in een brief aan het IOC juwelen ter waarde van 12.000 gulden te hebben gekregen van een Griekse lobbyist.

Lockerbie-duo
TRIPOLI, 20 maart. Libië is bereid de twee verdachten van de bomaanslag op een Amerikaans passagiersvliegtuig boven het Schotse Lockerbie uiterlijk op 6 april over te dragen aan de Verenigde Naties.

NRC Webpagina's
20 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)