U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
    R A D I O  &   T E L E V I S I E  
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

S e l e c t i e


Televisie

Radio

T V   V O O R A F :
Een avondvullende divantherapie
Van de schrijver Bordewijk is de uitspraak dat de mens wordt geleid door krachten waar hij geen greep op heeft. Als Sigmund Freud niet had bestaan, zou je hierin kunnen berusten zonder ongelukkig te hoeven zijn. Wat niet weet, wat niet deert. Maar omdat Freud wel heeft bestaan, en zijn volgelingen altijd gelijk menen te hebben en niet nalaten dat overal op te dringen, is het vrijwel onmogelijk zijn theorieën te negeren. Al was het maar omdat begrippen als Oedipuscomplex, castratieangst en latente homoseksualiteit tegenwoordig door 'iedereen' worden gebruikt.


T V   V O O R A F :


Een stem uit duizenden
De zangeres die in de volksmond een Frans lidwoord voor haar naam krijgt is doorgaans een grootheid. Toch doet de subtiele kwalificatie La Bartoli amper recht aan de kwaliteiten van de Italiaanse mezzosopraan Cecilia Bartoli.


F I L M   V O O R A F :


Golden Gate
Het zal allemaal wel draaien om de persoonlijke keuze tussen wet en rechtvaardigheidsvoel, want dat wordt meerdere malen herhaalt. Maar tot na het eind van Golden Gate (John Madden, 1994) blijft onduidelijk wat de bedoeling is. Politieke fabel, existentieel drama of romantisch epos? Of toch een luchtige, theatrale satire? Zeker is dat de acteurs ook van mening verschillen.

NRC Webpagina's
20 EN 21 MAART 1999


Videoclip

Webwereld


    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)