U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Samaranch krijgt vertrouwen van congres
LAUSANNE, 17 MAART. Juan Antonio Samaranch mag voorzitter blijven van het Internationaal Olympisch Comité. De leden van het comité spraken vanmorgen tijdens een bijzondere vergadering in Lausanne hun vertrouwen uit in de 78-jarige Spanjaard, die sinds 1980 leiding geeft aan het IOC. Aan de stemming deden 90 IOC-leden mee. Daarvan stemden er slechts twee tegen het aanblijven van Samaranch, 86 waren voor en twee leden onthielden zich van stemming.

Jongeren zonder werkervaring vaker in de WAO
DEN HAAG, 17 MAART. Steeds meer uitkeringen voor arbeidsongeschiktheid gaan naar jonge mensen die nog nooit hebben gewerkt. Volgens de onderzoekers L. Aarts en Ph. de Jong gaat het beleid van staatssecretaris Hoogervorst (Sociale Zaken) ten onrechte aan deze groep voorbij.

Protestacties omroepen worden scherper
HILVERSUM, 17 MAART. De werknemers bij de publieke omroepen gaan vrijdag hun programma's op radio en televisie 'halveren' in het kader van hun protest voor een nieuwe CAO. Alle live uitzendingen worden gehalveerd. In de tijd dat niet wordt uitgezonden zal op tv een tekst in beeld verschijnen, op de radio muziek of een tikkende klok te horen zijn. Als ook deze actie niets oplevert, willen de bonden volgende week staken.

Onzekerheid over bloedbad Racak
PRISTINA, 17 MAART. De Finse deskundigen die een onderzoek hebben ingesteld naar het bloedbad van Racak (Kosovo) in januari, hebben niet met zekerheid kunnen vaststellen wie de 45 Albanese inwoners van dat dorp hebben vermoord. De Serviërs beweren dat de slachtoffers strijders van het Kosovo Bevrijdingsleger waren. Volgens anderen (zoals de OVSE) ging het om een bewuste executie van burgers.

Dodental Flora stijgt tot twaalf
DEN HAAG, 17 MAART. Het aantal dodelijke slachtoffers van een bezoek aan de West-Friese Flora in Bovenkarspel is gestegen tot twaalf. Bij vier van hen staat al vast dat ze de veteranenziekte hadden opgelopen. Het aantal met de ziekte besmette bezoekers is opgelopen tot 159.

Boesak schuldig wegens fraude
JOHANNESBURG, 17 MAART. De Zuid-Afrikaanse dominee Allan Boesak is vanmorgen in Kaapstad schuldig bevonden aan diefstal en fraude ten bedrage van ruim 300.000 gulden. ,,De beklaagde eigende zich onrechtmatig geld toe dat was bestemd voor kinderen in Zuid-Afrika'', zo zei de rechter.

Extra kaartjes voor Ajax-fans
ZWOLLE, 17 MAART. Ajax krijgt bijna 260 extra kaartjes voor de eigen aanhang voor de bekerwedstrijd uit tegen FC Zwolle op 24 maart. Dat besloten de clubs met de gemeente Zwolle en de KNVB. Het duel is eerder uitgesteld omdat Ajax-fans met acties dreigden uit woede over het lage aantal toegangsbewijzen dat zij kregen.

NRC Webpagina's
17 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)