U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

KPN ziet forse val van nettowinst
KPN verwacht dat de winst voor bijzondere baten of lasten dit jaar met 20 procent zal dalen. Het telecombedrijf wil zo snel mogelijk voet aan de grond krijgen op de Engelse markt.

Gouden Gids drijft winst VNU omhoog
Uitgever VNU is vorig jaar op vrijwel al zijn werkgebieden gegroeid. Ook de acquisitie van World Directories (Gouden Gidsen) stemt de uitgever tot grote tevredenheid.

Treurige euro propaganda
Schotelbezitters hebben als weinig anderen het schandaal rond en het aftreden van de Europese Commissie op de voet kunnen volgen: elke zucht in Brussel, Luxemburg of andere hoofdkwartieren van de Europese Unie gelaten, wordt immers integraal uitgezonden door Europe by Satellite, het eigen, digitale televisiestation der Europese voorlieden.

Protestacties omroepen worden scherper
De werknemers bij de publieke omroepen gaan vrijdag hun programma's op radio en televisie 'halveren' in het kader van hun protest voor een nieuwe CAO. Alle live uitzendingen worden gehalveerd. In de tijd dat niet wordt uitgezonden zal op tv een tekst in beeld verschijnen, op de radio muziek of een tikkende klok te horen zijn. Als ook deze actie niets oplevert, willen de bonden volgende week staken.

Versatel diep in het rood
Het telecombedrijf Versatel heeft zijn verliezen het afgelopen jaar stevig zien oplopen. In 1997 boekte het jonge bedrijf een negatief bedrijfsresultaat van 16 miljoen gulden, maar dat was aan het eind van 1998 opgelopen tot bijna 40 miljoen. Het netto-inkomen daalde van 19,86 miljoen gulden negatief in 1997 naar een verlies van 67,137 miljoen vorig jaar. De directie verklaart dit uit de constante uitbreiding van activiteiten. De omzet bedroeg over het hele jaar 39,6 miljoen gulden, een verdubbeling ten opzichte van 1997.

Nieuwe Internetwinkel Free Record Shop
Free Record Shop komt in mei met een vernieuwde Internetwinkel. Op de nieuwe site kan de klant kiezen uit 750.000 cd-titels, terwijl dat er nu nog 120.000 zijn. Behalve cd's zullen ook computerspelletjes, video's en cd-rom's in het assortiment te vinden zijn. Nederlands grootste cd-verkoper richt zich met zijn on- line-winkel (www.frs.nl) nog op Nederland. Met de uitgebouwde versie moet het ,,op termijn" mogelijk zijn dat iedere Europeaan in zijn eigen taal en valuta een bestelling kan plaatsen en betalen. (ANP)


Good riddance melden anti-Europasites over het aftreden van de Europese Commissie. Een Noor laat met een berekening zien dat ook de Europese Parlementariërs frauderen. (www.eusceptic.org/sturm/debate) ,,Dit is het resultaat van een ondemocratisch geheel", schrijft de 'Campaign for an Inde pendent Britain' (www.bullen.co.uk). De Eurocritic Webpaper (eurocritic.demon.co.uk) trekt ook die conclusie: goed dat de Commissie weg is.

NRC Webpagina's
17 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)