U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Microsoft schendt privacy met Windows
Softwaregigant Microsoft is in opspraak gekomen wegens een privacylek in het besturingssysteem Windows 98. Amerikaanse computerdeskundigen van Phar Lap Software in Massachusetts hebben eind vorige week bekend gemaakt dat het veel gebruikte Windows 98 een vrijwel onzichtbaar persoonlijk identificatienummer bevat dat gekoppeld is aan de naam van de computergebruiker.

Kok in actie tegen lekken
Premier Kok wil het 'lekken' van overheidsstukken naar de pers beperken. Vorige week vrijdag presenteerde hij in de ministerraad een - geheim - voorstel van zijn secretaris-generaal Geelhoed, om deze lekken tegen te gaan.

Bloem stapt op bij Fox
Hans Bloem stapt op als algemeen directeur bij Fox, de kleinste commerciële televisiezender van Nederland. Volgens het bedrijf liggen er ,,persoonlijke redenen" ten grondslag aan het vertrek. Dat heeft Fox bekendgemaakt. Bloem, afkomstig van RTL4, voerde sinds begin 1997 de directie over het bedrijf, toen Fox nog onder de naam TV10 een zender was die vooral oude tv-series herhaalde.

Britse fotoprijs voor Rineke Dijkstra
Aan de fotografe Rineke Dijkstra is gisteren in Londen de Citibank Private Bank Photography Prize 1999 toegekend. De prijs bedraagt 10.000 Britse pond, ruim dertigduizend gulden. Nog vier andere fotografen waren voor deze onderscheiding genomineerd: Augusto Alves da Silva, Alex Hartley, Yinka Shonibare en Paul M. Smith. Dijkstra zond de portretten in van stierenvechters, opnamen van kinderen aan het strand en foto's uit andere diverse series, waaronder de recente Tiergarten/Berlijn-serie.

Kwakkelen
Voordat Joegoslavië uiteenviel in staatjes waarin - een enkele uitzondering daargelaten - kleinburgerlijkheid en nationalistische bekrompenheid de toon aangeven, was er in Joegoslavië van een kortstondig cultureel réveil sprake. Van Slovenië tot Macedonië wemelde het van de originele, veelal jonge muzikanten, schilders, theatermensen etc. En vooral ook van radiomakers.

Internet voor Chinese tv
Microsoft gaat Chinese televisies voorzien van Internet. Dat heeft directeur Bill Gates van de Amerikaanse softwaregigant vandaag in het Zuid-Chinese Shenzhen bekendgemaakt. Het speciale project met de naam Venus behelst een apparaat dat, verbonden met een tv, toegang tot het net verschaft. Een computer is dus niet nodig. Venus levert ook spelletjes en software. De eerste apparaten komen in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt. De prijs ligt tussen de 242 en 726 gulden. Venus wordt onder toezicht van Microsoft in China zelf geproduceerd.


Met Jerry Springer in het land, is er aanleiding genoeg om op Internet te kijken wat er over hem aan sites bestaat. Dan blijkt er zelfs een website te zijn van de fanclub van Jerry Springer - zij het een uiterst commerciële site, waar je lid moet zijn om ieder stukje informatie te kunnen lezen. Een lid betaalt dan 20 dollar voor een site die niet af is. En als je dan weet dat achter de fanclub heel ordinair Springer's eigen bedrijf zit...
(www.jerryspringer.com)

NRC Webpagina's
10 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)