U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   K O R T   N I E U W S
 
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Van Aartsen: geef EU rol bij defensie
DEN HAAG, 10 MAART. Europa moet zich een grotere rol toe-eigenen op het terrein van veiligheid en defensie. Dit vindt minister Van Aartsen van Buitenlandse Zaken. Op basis van het strategisch concept van de NAVO zou de Europese Unie een gemeenschappelijk veiligheidsconcept moeten ontwikkelen. Hierin kunnen dan de politieke, economische en militaire aspecten worden samengebracht. De minister zei dit gisteravond in een toespraak voor het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken.

Verrassend bod van Franse bank
PARIJS, 10 MAART. Banque National de Paris heeft vandaag een verrassingsbod van 35 miljard euro uitgebracht op de Franse banken Société Générale en Paribas. De drie banken zouden de grootste bank van Europa vormen, met een balanstotaal van 843 miljard euro. Société Générale en Paribas, die in februari een fusie hebben aangekondigd, zijn overvallen door het overnamebod en bestempelen het als 'vijandig'. Hun plan voor een bank SG Paribas zou de derde of de vierde bank in Europa opleveren.

'Eindrapport van Herculesramp niet volledig'
ROTTERDAM, 10 MAART. Het officiële eindrapport over de vliegramp met de Belgische Hercules die op 15 juli 1995 neerstortte op de luchthaven Welschap bij Eindhoven, is verre van volledig. Dat zegt voorzitter B. Snoep van de militaire vakbond AFMP.

Politie bevrijdt ontvoerd jongetje
AMSTERDAM, 10 MAART. Een achtjarig jongetje is gisterochtend door de politie bevrijd uit een woning in Amsterdam-Geuzenveld. Het jongetje, dat vier dagen eerder was ontvoerd, was met een ketting om zijn pols vastgebonden aan een geïmproviseerd bed.

Asielzoekers minder talrijk
DEN HAAG, 10 MAART. De instroom van asielzoekers neemt af. Staatssecretaris Cohen (Justitie) schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer.

Levenslang voor bommenlegger
WENEN, 10 MAART. In Graz is Franz Fuchs (49), de werkloze technicus die van viervoudige moord, drie bomaanslagen en het versturen van 25 bombrieven werd verdacht, tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld.

ETA-kopstukken opgepakt
MADRID, 10 MAART. De Franse politie heeft gisteren zes vermeende terroristen van de Baskische afscheidingsbeweging ETA gearresteerd. Onder hen bevindt zich José Javier Arizkuren, bijgenaamd Kantauri, de leider van de moordcommando's van de ETA. Vanochtend arresteerde de Spaanse politie in Baskenland nog eens negen vermeende ETA-leden.

Jongeren uit Urk veroordeeld
LELYSTAD, 10 MAART. Tien jongeren uit Urk zijn gisteren veroordeeld tot taakstraffen en vrijheidsstraffen. Eind januari belaagden zij twee woningen in Urk met stenen en flessen.

Reserves in gezondheid
DEN HAAG, 10 MAART. De zorgverzekeraars steken twintig jaar lang jaarlijks 42 miljoen gulden extra in de gezondheidszorg. Dit geld is afkomstig uit 'reserves' die ze in 1986 overhielden; met rente en beleggingsresultaat 600 miljoen gulden.

NRC Webpagina's
10 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e s )

NRC Weekeditie voor het Buitenland

Nu ook los
verkrijgbaar in

Italië

Spanje

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)