U kijkt naar de website van NRC Handelsblad gedurende de periode 1995-2001. Bezoek ook de de huidige site.
   M E D I A
NEXT! - Managementblad
NIEUWS  | TEGENSPRAAK  | SUPPLEMENT  | AGENDA  | ARCHIEF  | ADVERTENTIES  | SERVICE 

  NIEUWSSELECTIE  
  KORT NIEUWS  
  RADIO & TELEVISIE  
  MEDIA  

Freelancers dagen kranten voor rechter
Eenentwintig freelance medewerkers van NRC Handelsblad, Het Parool en de Volkskrant spannen een kort geding aan tegen hun kranten en het bedrijf Media Resultant om een einde te maken aan het zonder hun toestemming hergebruik van hun teksten op de elektronische Nederlandse Pers Databank door Media Resultant, een dochterbedrijf van uitgever PCM.

Lewinsky: 'Gebruikt en teleurgesteld'
Vannacht heeft de Amerikaanse tv-zender ABC het eerste vraaggesprek met Monica Lewinsky uitgezonden. De voormalige stagiaire van het Witte Huis onthulde dat ze enkele keren op het punt stond zelfmoord te plegen. ,,Vuil, gebruikt en teleurgesteld" voelde Lewinsky zich toen president Clinton publiekelijk de relatie met de 25- jarige vrouw opbiechtte.

Japanse minister grote fan van Schwarzenegger
Is de Japanse minister van Justitie, Shozaburo Nakamura, wel of geen fan van de Oostenrijkse filmster Arnold Schwarzenegger? Deze vraag kreeg de minister gisteren in het parlement van de oppositie voorgelegd. Het antwoord luidt 'ja'.

Monicalewinsky.com moet 50.000 dollar gaan kosten
Voor Internetadressen bestaan veilingen. En de prijzen liegen er soms niet om. Wegens de grote vraag komen er nu mogelijk nieuwe domeinnamen.

Lijdenstijd
In een straat in Amsterdam woont een man die aan het begin van de lijdenstijd (dat is: na As-woensdag) weet: nu begint het. En inderdaad: vanuit het huis van zijn overbuurvrouw klinkt tot stille zaterdag de Mattheus Passie.

Internet: oordeel over medicijnen
Wie uitgebreide informatie wil hebben over nieuwe medicijnen kan sinds deze week terecht op de website van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG). Het college gaat voortaan alle beoordelingsrapporten van nieuwe in Nederland geregistreerde medicijnen openbaar maken via haar website (www.cbg-meb.nl). Dat zijn er ongeveer tien per jaar. Een beoordelingsrapport is een samenvatting van het wetenschappelijk onderzoek dat het college krijgt van de fabrikant van het nieuwe medicijn. Hierin worden de werkzaamheid, veiligheid en farmaceutische kwaliteit beschreven. Tot nu toe zijn deze beoordelingsrapporten niet openbaar. (ANP)

Alcatal neemt AAT over
Het Franse telecomconcern Alcatel heeft weer een Amerikaans bedrijf overgenomen. Het heeft 350 miljoen dollar neergeteld voor het internetbedrijf Assured Access Technology. Internet biedt ,,belangrijke mogelijkheden", aldus Alcatel-topman Serge Tchuruk. Eerder deze week nam het concern het Amerikaanse Xylan voor 2 miljard dollar over.

Sony en Toshiba in chips
Sony en Toshiba hebben een joint venture gevormd voor de productie van computerchips. In eerste instantie vervaardigen ze gezamenlijk de 128 bit chip voor de nieuwe versie van Playstation, de spelcomputer van Sony. Deze chip hebben de twee concerns met elkaar ontwikkeld.

IT-bedrijf Ordina ziet winst fors groeien
Automatiseringsbedrijf Ordina heeft in 1998 45 miljoen gulden winst geboekt, 89 procent meer dan het jaar daarvoor. De omzet groeide met 77 procent tot 440 miljoen. Ordina dankt zijn omzet- en winstgroei voor een derde deel aan overnames. De IT-dienstverlener wist vorig jaar, ondanks de krappe arbeidsmarkt in de sector, zijn personeelsbestand fors uit te breiden, van 876 tot ruim 2300 medewerkers. Wel kampte Ordina met een groot personeelsverloop.

KPN bouwt varende telefooncellen
KPN Telecom introduceert telefooncellen op schepen. Via een satellietverbinding kunnen zeelieden, desnoods midden op de oceaan, bij nacht en ontij bellen. Zij moeten daarvoor wel aan wal een telefoonkaart aanschaffen. KPN biedt de dienst aan, omdat niet overal op zee met de mobiele telefoon kan worden gebeld. Telefoneren via de scheepsradio is niet erg handig en vaak onverwachts duur, omdat niet precies bepaald kan worden wie waar naartoe heeft getelefoneerd. KPN is het eerste telecombedrijf dat de varende telefooncellen aanbiedt. Het project wordt uitgevoerd door de maritieme afdeling van het concern. (ANP)


Er bestaan inmiddels honderden sites waar dagelijks, wekelijks, maandelijks of zelfs per uur de nieuwste websites al dan niet kritisch worden besproken. Ze variëren van serieus (politieke site van de dag) tot het tegenovergestelde daarvan (funsite van de dag). De zoeksleutel 'sites of the' verschaft bij Yahoo! een uitstekend beeld van de verschillende sites met webrecensies. (www.yahoo.com, www.aboutpolitics.com en www.fungame.com/fsod)

NRC Webpagina's
4 MAART 1999



( a d v e r t e n t i e )
SIRE - Doof

    Bovenkant pagina

NRC Webpagina's © NRC HANDELSBLAD (web@nrc.nl)